Nemzetközi foci

Egy pont elég Szalai csapatának

A Schalke a Nürnberg ellen biztosíthatja jövő évi Bajnokok Ligája-főtáblás indulását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – másodosztályú nyitómeccsek

Az olasz másodosztály 38. fordulójában Feczesin Róbert csapata, a kiesőhelyen álló Padova a feljutásért harcoló Cesenát fogadja.

A Filkor Attilát is foglalkoztató, hat meccs óta nyeretlen Chateauroux a Creteil ellen mérkőzik a francia másodosztály utolsó előtti fordulójában.

Szombat – bronzérem kerülhet Szalai nyakába

A német Bundesliga utolsó fordulójában Szalai Ádám csapata, a Schalke 04 a kieső, hat meccs óta pontot sem szerző Nürnberget fogadja – a magyar támadó együttesének egyetlen pontra lenne szüksége, hogy matematikailag is biztosítsa BL-főtáblát érő harmadik helyét. Huszti Szabolcs együttese, a Hannover is hazai pályán búcsúzik az idénytől: a középmezőnyben záró csapat a kiesést éppen elkerülő Freiburgot látja vendégül.

A harmadosztályban Bajner Bálint csapata, a Borussia Dortmund II az Elversberggel meccsel, míg Nagy Dániel és a VfL Osnabrück a Regensburg otthonában zárja az évet. A negyedosztályban Szilvási Péter léphet pályára: csapata, a Greuther Fürth II a Nürnberg tartalékcsapatával csap össze.

A holland bajnokság Európa Liga-rájátszásában Adorján Krisztián klubja, a Groningen 1-0-s előnyből várja a Vitesse elleni, idegenbeli elődöntő-visszavágót. Nem járt ilyen jól Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen, amelynek 3-0-s hátrányt kellene ledolgoznia hazai pályán az AZ Alkmaar ellen.

Az orosz első ligában az utolsó előtti forduló következik: az éppen nem kiesőhelyen álló, Koman Vladimirt is soraiban tudó FK Ural a középmezőny élén záró Kubany Krasznodarral találkozik hazai pályán.

Lovrencsics Gergő és csapata, a Lech Poznan is kiváló formában van: a lengyel bajnokság rájátszásában eddig mindkét meccsét megnyerte az együttes, a válogatott szélső pedig fontos gólpasszokkal hívta fel magára a figyelmet – ezen a hétvégén a Gornik Zabrze lesz az ellenfél.

Priskin Tamás csapata, az izraeli felsőházban szereplő Maccabi Haifa a Sakhnin otthonában szerepel.

Három hét szünet után folytatódik a malajziai bajnokság: Gyepes Gábor az elmúlt időszakban sérüléssel bajlódott, így kérdéses, hogy pályára lép-e a Sarawak bajnokiján a Darby ellen.

A ciprusi élvonal felsőházában a sérült Leandro de Almeidát nélkülöző Omonia Nicosia az éllovas AEL Limasszolt látja vendégül.

Az olasz másodosztály szombati játéknapján Kovácsik Ádám együttese, a Carpi a Varese vendége lesz.

Vasárnap – Gera továbbra sem tud edzeni

Az angol első osztály utolsó fordulójában a sérült Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion a Stoke City-t fogadja. Geráék gyakorlatilag bennmaradtak, bár matematikailag még egy vereség esetén utolérheti őket a Norwich – ennek viszont igen kicsi az esélye.

Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg, kapujában az év kapusának megválasztott Gulácsi Péterrel a Wolfsberger AC otthonában zárja a bajnokságot. Sáfár Szabolcs csapata, a Wacker Innsbruck kiesett az élvonalból – a tiroliak a Grödig elleni hazai bajnokin köszönhetik meg a szurkolók kitartó biztatását.

Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva a Bajnokok Ligája-szereplésről már lemondhat, de úgy tűnik, az Európa Liga-indulás nincs veszélyben. Hogy biztos legyen, ahhoz még két pont kellene, amelyet a 29. fordulóban a listavezető szentpétervári Zenit otthonában harcolhat ki. Pintér Ádám csapata továbbra is nagy harcot folytat a kiesés ellen – ezúttal a dobogós CSZKA Moszkva lesz az ellenfél, idegenben.

Nagyon nem megy a KRC Genknek a belga bajnokság rájátszásában. Köteles László együttese mindössze egy meccset nyert az első hét fordulóban. A nyolcadik körben sem lesz könnyű dolga: a nagy hajrába kezdő, bajnoki címre törő Anderlechthez látogat.

A német másodosztály utolsó fordulójában sorsdöntő meccs vár a Greuther Fürth-re: a Stieber Zoltánt és Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató együttes a zsinórban három vereséggel álló Sandhausent fogadja. Ha nyer a csapat, úgy megmarad az esélye az egyenes feljutásra; vereség esetén viszont az osztályozó is veszélybe kerülhet. Hajnal Tamás klubja, az Ingolstadt a biztos kieső, Sváb Dánielt is soraiban tudó Energie Cottbus ellen zárja az idényt, míg Király Gábor együttese, az 1860 München az Union Berlin vendége lesz.

A hét közben szerződést hosszabbított Vanczák Vilmos a svájci FC Sionnal. Csapata vasárnap a Thun ellen mérkőzik az élvonal 34. fordulójában.

A norvég első osztályban ismét remek formának örvendő Kovács Péter a címvédő Strömsgodset színeiben ezúttal a Molde ellen bizonyíthat.

A ciprusi bajnokság alsóházi rájátszásában Kovács Zoltán együttese, az Arisz Limasszol a Doxa vendége lesz.

A dán élvonalban rendre mellőzött Vadócz Krisztián játékára ezúttal sincs sok esély az Esbjerg ellen készülő Odensében.

A finn másodosztályban Balogh Balázs csapata, a két vereséggel kezdő Ilves Tampere a szintén nyeretlen JJK Jyväskylä ellen lép pályára.

Hétfő – Groburovics-góllal zárul a hétvége?

Gruborovics Tamás csapata, a finn első osztályú Inter Turku a Mariehamn vendége lesz a bajnokság nyolcadik fordulójában.

Olvasói sztorik