Nemzetközi foci

Huszti Szabolcs gólt szerzett

Szalai Ádám ezúttal nem jutott szóhoz a német Bundesligában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzésekről számolunk be:

Huszti Szabolcs góljával szerezte meg a vezetést a Hannover a Nürnberg elleni idegenbeli bajnokin. A német Bundesliga utolsó előtti fordulójában csapata 2-0-s sikert aratott. A magyar játékos végigjátszotta a találkozót. Szalai Ádám csak a kispadról nézte a Schalke 04 2-0-s győzelmét a Freiburg otthonában.

A holland első osztály alapszakaszának utolsó fordulójában a Roda JC játékosa, Németh Krisztián végig a kispadon ült, miközben társai 1-0-ra verték a Go Ahead Eagles-t. Adorján Krisztián a 81. percben lépett pályára a Heracles ellen 3-1-es sikert arató Groningenben. A NAC Bredában Babos Gábor végig a kispadon ült, míg Bodor Boldizsár a 72. percben állt be a PSV Eindhoven otthonában 2-0-ra elveszített találkozón. A Heerenveen magyarjai közül csak Otigba Kenneth kapott helyet a keretben (Varga Szabolcsot nem nevezték), de nem jutott szóhoz a Waalwijk otthonában 3-0-ra megnyert bajnokin. A Heerenveen és a Groningen az Európa Liga-indulásért léphet pályára az osztályozókon, a Breda bennmaradt, míg a Roda kiesett az élvonalból.

Kiütéses sikerrel zárta az angol másodosztályt a Varga Józsefet is foglalkoztató Middlesbrough. A magyar játékost végig a soraiban tudó együttes a Yeovil otthonában nyert 4-1-re. Tőzsér Dániel csapata, a Watford hasonló mértékű (1-4) vereségbe rohant bele hazai pályán a Huddersfield ellen – honfitársunk végig a pályán volt, a 64. percben sárga lapot kapott. Bogdán Ádámot pihentette a Bolton Wanderers az utolsó fordulóban – együttese a Birmingham City ellen ért el 2-2-es döntetlent. Varga Józsefék a 12., Tőzsér Dánielék a 13., Bogdán Ádámék pedig a 14. helyen zárták az évet.

Köteles László védte a belga KRC Genk kapuját a Lokeren elleni 2-1-es vereség alkalmával. Csapata így továbbra is egyetlen győzelemmel áll a rájátszásban.

Vanczák Vilmos végigjátszotta a svájci FC Sion bajnokiját a Luzern otthonában. A magyar játékos vezette védelem nem kapott gólt, így csapata 1-0-ra nyert. Vanczák egy sárga lapot is begyűjtött a találkozón.

A 31. percben kellett lecserélni a ciprusi Omonia Nicosia magyar válogatott játékosát, Leandrót. Csapata így nélküle aratott 2-1-es győzelmet az Anorthoszisz ellen.

Nagy Dániel kezdőként hatvan percet töltött a pályán a német harmadosztályú VfL Osnabrück színeiben. Együttese 1-0-ra nyert a Heidenheim ellen. Bajner Bálint kimaradt a Kiel otthonában 0-0-s döntetlent játszó Borussia Dortmund II keretéből.

Kovácsik Ádám a kispadról nézte végig csapata, az olasz másodosztályú Carpi 2-0-s győzelmét a Pescara ellen. Feczesin Róbert csapata, a Padova a Crotone otthonában kapott ki 2-1-re. A magyar játékost nem nevezték a találkozóra.

Pintér Ádámot nem nevezte a Tom Tomszk a Szpartak Moszkva elleni keretébe. Az együttes 2-1-es győzelmet aratott, így a 13. helyre lépett fel a tabellán.

Priskin Tamás is kimaradt csapata, az izraeli Maccabi Haifa keretéből. Az együttes a Hapoel Tel-Aviv ellen ért el 1-1-es döntetlent.

Olvasói sztorik