Nemzetközi foci

Fontos pontokat szerzett a Dinamo

Dzsudzsák Balázs csereként lépett pályára az orosz élvonal 28. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Ezúttal a pénteki eseményekről számolunk be:

Az FK Rosztov vendége volt a Dinamo Moszkva az orosz első osztály 28. fordulójának nyitómeccsén. Dzsudzsák Balázs csapata az elmúlt két bajnokiján pont nélkül maradt, így talán nem is véletlen, hogy nagy lendülettel esett neki a hazaiaknak: a Dinamo már az első percben vezetést szerzett, majd Ionov a 17. percben másodszor is betalált.

A mérkőzést ezután is a vendég együttes tartotta kézben, sőt a 68. percben a harmadik gólt is megszerezte. A találat után közvetlenül Dzsudzsák Balázs is pályára lépett, ám a folytatás nem a Moszkva kedve szerint alakult: a 75. percben szépített a Rosztov, majd Noboa kihagyott büntetője után Yoo is betalált, így a hajrában már csak egyetlen gól volt a vendégek előnye. Ezt viszont megőrizték Dzsudzsákék, így két fordulóval a vége előtt újabb lépést tettek az Európa Liga-indulást érő helyekért.

A Chateauroux hazai pályán 1-1-et játszott a kiesés elleni csatában közvetlen riválisának számító Laval ellen a francia másodosztály 35. fordulójában. A házigazdák magyar játékosát, Filkor Attilát nem nevezték a találkozóra.

Olvasói sztorik