Nemzetközi foci

Lovrencsics volt a nyerőember

Huszti Szabolcs is gólt szerzett a német Bundesligában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzéseket foglaljuk össze:

Lovrencsics Gergő két góllal folytatta remeklését a lengyel bajnokság hajrájában: a magyar támadó a Gornik Zabrze ellen duplázott – első gólját az első félidő ötödik, a másodikat a második játékrész negyedik percében szerezte –, így nyert csapata, a Lech Poznan 2-1-re.

https://www.youtube.com/watch?v=HMI-pV0yNec

A német Bundesliga utolsó fordulójában a Szalai Ádámmal a kezdőben felálló Schalke a Nürnberg ellen magabiztos, 4-1-es győzelemmel biztosította harmadik helyét a bajnokságban. A magyar támadó 72 percet töltött a pályán, majd lecserélték. Huszti Szabolcs gyönyörű szabadrúgásgólja is kellett a Hannover 3-2-es győzelméhez a Freiburg ellen. A 91. percben lecserélt magyar szélső az első félidő utolsó percében szerezte a mérkőzés első találatát. A jól hajrázó Hannover így a tizedik helyen zárta az idényt.

A holland bajnokság Európa Liga-rájátszásában Adorján Krisztián csapata, a Groningen 4-1-re győzött a Vitesse otthonában (honfitársunkat nem nevezték a meccsre), ami azt jelenti, hogy kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel jutott a döntőbe. Ellenfele az AZ Alkmaar lesz, amely bár 1-0-s vereséget szenvedett az Otigba Kenneth-et a 60. perctől soraiban tudó Herrenventől, így is továbbjutott az első meccsen aratott 3-0-s sikerének köszönhetően. A Heerenveen másik magyarja, Varga Szabolcs nem került a keretbe.

A kiesés ellen nagy hajrába kezdő FK Ural a Kubany Krasznodart fogadta az orosz bajnokság 29. fordulójában. A hazai együttes kezdőcsapatában kapott helyet a magyar válogatott középpályása, Koman Vladimir is. Csapata remekelt a szombat délelőtti találkozón: 2-1-es sikert aratott, így három ponttal ellépett a kiesőhelyektől. Komant a 82. percben cserélték le.

Gyepes Gábor sérülése után ismét a kezdőcsapatban kapott helyet a malajziai bajnokságban szereplő Sarawakban. Neki és csapatának is szerencsétlenül alakult a találkozó: Gyepes már az első félidőben újra megsérült, így le kellett cserélni, míg a Sarawak 2-0-s előnyről kapott ki 3-2-re.

Priskin Tamás a 62. percben lépett pályára a Sakhnin otthonában 2-0-s sikert arató Maccabi Haifában. Csapata továbbra is ötödik az izraeli bajnokság felsőházában.

A német harmadosztály utolsó fordulójában Bajner Bálint csak a kispadon kapott helyet az Elversberg ellen 3-0-s győzelmet arató Borussia Dortmund II-ben. A VfL Osnabrück kezdőként 69 percig számított támadójára, Nagy Dánielre, ám honfitársunknak ennyi idő nem volt elég a gólszerzésre – igaz, csapattársainak is meggyűlt a baja az utolsó percekben már emberhátrányban játszó Regensburg védelmével, így 0-0-s eredménnyel zárult a találkozó. Az Osnabrück az ötödik, Bajner csapata pedig a 14. helyen zárta a szezont. A negyedosztály 34. fordulójában Szilvási Péter végigjátszotta a Greuther Fürth II mérkőzését; csapata 2-2-es döntetlenre végzett a Nürnberg II ellen.

Az olasz másodosztály 38. fordulójában Kovácsik Ádám csapata, a Carpi 2-0-ra verte idegenben a Varesét. A magyar kapus csak a kispadról követte a mérkőzést.

A sérült Leandro de Almeída nélkül 3-2-es vereséget szenvedett az Omonia Nicosia az AEL Limasszol ellen a ciprusi bajnokság felsőházában.

Olvasói sztorik