Nemzetközi foci

Nem tudja, hogy megy vagy marad

A lengyel szurkolók azt szeretnék, ha Lovrencsics Gergő a továbbiakban is a Lech Poznant erősítené.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ismét az érdeklődés középpontjába került a lengyel Lech Poznan magyar válogatott játékosa, Lovrencsics Gergő. Ez persze nem csoda, hiszen tavasszal is fontos gólokkal, gólpasszokkal segíti együttesét, amely továbbra is esélyes a bajnoki cím megszerzésére. Egyre-másra látnak napvilágot azok az értesülések, miszerint komoly európai klubok megfigyelői nézik a helyszínen honfitársunk játékát.

A SportKlub televízió hétfő esti adásában Lovrencsics Gergő elmondta: esetleges nyári átigazolásával kapcsolatban továbbra sem szolgálhat konkrétumokkal, továbbra is klubcsapata eredményessége a legfontosabb és legaktuálisabb kérdés számára, nem mellesleg a szerződése még két évig érvényes.

– Készül már Bundesliga-frizurát növeszteni, vagy az még korai?
– Az még nagyon korai! Korai még erről beszélni, mint mondtam. Tényleg nagyon sok megfigyelő jár a mérkőzéseinkre, és ilyenkor megvan a lehetőség, hogy jó játékkal esetleg felhívja magára a figyelmet az ember. Van még hátra négy forduló, szeretnénk megnyerni a bajnokságot, és szeretnék a csapatnak gólokkal, gólpasszokkal segíteni, úgyhogy erre a négy meccsre még nagyon oda kell figyelni, és természetesen az utána lévő két válogatott mérkőzésre is – kezdte Lovrencsics Gergő.

– Hogyan kezelik Poznanban? Úgy, mint aki még hosszú ideig marad, vagy úgy, mint aki már nem sokáig lesz ott?
– Azt érzékelem, hogy nagyon szeretnek. Minden nap, amikor kimozdulok a városba, vagy csak elmegyek edzésre, nagyon sokan jönnek autogramot kérni, fotózkodni, de nem csak hozzám, a csapatból mindenkihez. Nagyon sok embertől hallottam, hogy szeretnék, ha maradnék. Nekik is azt mondtam, hogy még nem lehet semmit tudni, meglátjuk, mi lesz. Most meg akarjuk nyerni a bajnokságot, ezért hajtunk. Ezzel egy kicsit sikerült őket megnyugtatnom.

– Élete legjobb szezonját futja, ennek csak az lehet a vége, hogy feljebb lép egy szinttel…
– Ez tényleg a jövő rejtélye, most nem tudok rá válaszolni. Tény, hogy nagyon sok megfigyelő van. Azt csinálom, amit szeretek, és ha ezt jól csinálom, tényleg nagyon sok kapu nyitva állhat előttem. Nagyon jól érzem magam itt, Poznanban.

– Többen azt mondták, hogy még egy évet érdemes lenne Lengyelországban maradnia, és csak aztán menni egy komolyabb bajnokságba.
– Nem tudom, és ez nem is csak az én döntésem, majd a szezon végén leülünk a klub vezetőivel. Még kétéves szerződésem van, és mivel egyelőre nincs semmi konkrétum az átigazolással kapcsolatban – legalábbis nekem nincs tudomásom róla –, úgy készülök, hogy még két évig a Lech játékosa leszek, aztán meglátjuk. Ha ilyen jó formában leszek, akkor nem biztos, de nem gondolkoztam azon, hogy még egy év jó lenne-e vagy nem.

– Addig is el kell viselnie, hogy állandóan hírbe hozzák valamelyik nagy klubbal…
– Örülök neki, hogy ennyire szem előtt vagyok. Tényleg azt csinálom, amit szeretek, és ennél jobb érzés nincs, mint amikor a csapatnak gólokkal, gólpasszokkal tudok segíteni, és be tudjuk gyűjteni a három pontot.

Olvasói sztorik