Nemzetközi foci bajnokok ligája

Dupla revánsra készülnek

A Real Madrid nem csak a Bayern Münchennek, hanem Josep Guardiolának is visszavágna az elődöntőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ezen a héten Madrid az európai futball fővárosa, hiszen a Bajnokok Ligája mindkét elődöntőjét ott rendezik. Kedden az Atlético Madrid a Chelsea-t fogadta, szerdán a Bayern München a Bernabéuban vendégszerepel. Utóbbi összecsapásnak számtalan érdekessége van, elég csak a Real Madrid nagy riválisával, a Barcelonával kupát kupára halmozó Josep Guardiolát említeni, aki idén már a bajorok edzőjeként tér vissza a spanyol fővárosba.

Guardiola legutóbbi 2011-ben, ugyanígy az elődöntőben találkozott a Reallal (az európai kupákat tekintve), akkor a Barcelona jutott a fináléba, majd a trófeát is elhódította. Egy évvel később a madridiak a Bayernnel csaptak össze, de akkor sem sikerült döntőzniük, míg tavaly szintén német klub, a Dortmund búcsúztatta a királyi gárdát – szintén az elődöntőben.

A Bajnokok Ligája döntőjében utoljára 2002-ben játszó Realnál egyre jobb formába lendül a százmilliós nyári szerzemény, Gareth Bale, akinek győztes találatával egy héttel ezelőtt már megszerezték első idei kupájukat a madridiak; a Király Kupa döntőjében 2-1-re verték a Barcelonát. A klub másik sztárja, Cristiano Ronaldo minden bizonnyal visszatérhet a szerdai összecsapáson. A portugál 14 gólos az idei BL-sorozatban, ezzel beállította Messi rekordját, előző 44 mérkőzésén 54-szer talált be, köztük öt mesterhármast is jegyzett.

A madridiak sikere leginkább rajta, Bale-en és Benzemán fog múlni, hiszen Carlo Ancelotti minden bizonnyal továbbra is a 4-3-3-as formációt részesíti előnyben. A Real védelme azonban korántsem tűnik sebezhetetlennek, a sérült Marcelo helyett balhátvédként játszó Coentrao és Dani Carvajal jelenleg még nem számítanak világklasszisoknak – ellentétben Arjen Robbennel és Franck Ribéryvel, akik az ő pozícióikon keresztül próbálhatnak betörni a madridi kapu közelébe.

– Jobbnak kell lennünk a Dortmundnál: gólt kell szereznünk Madridban. Arrafelé csak „la bestia negra” (fekete bestia) a becenevünk, be kell bizonyítanunk, hogy nem véletlenül – adta ki az ukázt csapatának még a keddi utazás előtt Karl-Heinz Rummenigge müncheni részről.

A Bayern lassan, de biztosan visszatalál a győzelmek útjára, hiszen az Augsburgtól (0-1) és a Dortmundtól (0-3) elszenvedett két bajnoki vereség után múlt hét szerdán a kupaelődöntőben a Kaiserslauternt (5-1), majd szombaton a bajnokságban a Braunschweig együttesét is legyőzte (2-0).

A bajnoki címet már március 25-én, hét fordulóval a vége előtt biztosító bajorokat azonban nem kerülik el a sérülések, betegségek: utóbbi okból kifolyólag a hétvégén David Alabát is nélkülöznie kellett Guardiolának. Thiago, Shaqiri és Contento továbbra sem bevethető, míg a szintén kisebb sérüléssel bajlódó Manuel Neuer a hétvégén már visszatérhetett a müncheni kapuba. Az óriási küzdelmet ígérő rangadót az angol Howard Webb vezeti majd, eltiltott egyik oldalon sincs, minden adott tehát egy emlékezetes derbihez.

Olvasói sztorik