Nemzetközi foci bajnokok ligája

A bajorok a legesélyesebbek

Hajdu Attila szerint a Bayern München – Atlético Madrid párharc is nívós összecsapás lenne a lisszaboni döntőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken az UEFA svájci központjában kisorsolták a Bajnokok Ligája és az Európa Liga elődöntőjének párosításait. A katalán sikeredző, Josep Guardiola visszatérhet Madridba, ahol sok csatát megnyert korábban a Barcelona trénereként. A Chelsea azzal az Atlético Madriddal néz farkasszemet, amelynek a kapuját a londoni csapat kötelékébe tartozó Thibaut Courtois védi.

A Rangadó.hu megkeresésére ezúttal is a Sport Televízió szakkommentátora, Hajdu Attila értékelte a párosításokat, és elmondta, hogy Bayern München – Atlético Madrid találkozót vár a lisszaboni fináléban.

Real Madrid – Bayern München

– Húha… – kezdte Hajdu Attila, aki köztudottan szereti a Real Madrid játékát. – Bárkivel összekerülhetett volna a Real, de a Bayern München ellen van a legkevesebb sansza a továbbjutásra. A három lehetőség közül nyilván pikáns lett volna a Chelsea, José Mourinho miatt. Az Atlético Madrid is érdekes lett volna, hiszen városi derbiről van szó, ráadásul az Atlético idén már kétszer megtréfálta a Realt a bajnokságban. A Real Madrid a Dortmund ellen megmutatta azt, amit egész szezonban nyújtott. Jól is tudnak játszani, de vannak gyengébb meccseik is. Jó csapat a Real, de a nagy riválisok ellen nem férnek bele azok a fegyelmezetlenségek, amelyek a bajnokságban a kisebb klubok ellen még elmennek. A bajnokságban a Barcát és az Atléticót sem tudták legyőzni. A Bayern München hihetetlenül erős gárda. Minden csapatrészben gyors, robbanékony. Technikailag meg már egyáltalán nem egy német csapat szintjén van, inkább Dél-Amerikához közelít. Ráadásul fejben is nagyon ott vannak a mérkőzéseken. Ezért tartom esélyesebbnek a Bayern Münchent.

Atlético Madrid – Chelsea

– Ha a spanyol bajnokságot nézzük, akkor az Atlético Madrid az a csapat, amelyik a legjobban meg akarja nyerni az aranyérmet. Telnek a hetek, és úgy gondolom, hogy meg is érdemelnék. Hihetetlen odaadással és szívvel játszanak. Ha a Barcával összevetjük az Atlético Madrid játékosait, akkor a katalánoknak tíz-kettőre kellett volna nyerniük a párharcot. Az Atleticónak maximum négy világklasszis futballistája van Koke, Diego Costa, David Villa és Thibaut Courtois személyében, míg egy Barcelona-, vagy Chelsea-kaliberű csapatnak legalább kétszer ennyi. Viszont mégis felveszik a versenyt a legnagyobbakkal, mert hitetlenül nagy alázat van bennük. A szív diadala volt az Atlético továbbjutása. Azért is érdekes a Chelsea elleni párharc, mert két olyan csapat találkozik, amelyik nem megy a szomszédba egy kis keménységért. Úgy gondolom, két azonos képességű együttes találkozik, de a szimpátia miatt inkább az Atlético Madridnak örülnék – folytatta Hajdu Attila.

Nem először fordul elő, hogy egy döntőnek beillő párosítást az elődöntőben kisorsolnak, így adja magát a kérdés: nem rossz-e a nézőknek, hogy nem láthatnak Bayern München – Real Madrid finálét Lisszabonban?

– Ha úgy adódna, az Atlético Madrid – Bayern München döntő is elég nívós lenne. Amikor Bayern – Real döntőt mondtam, akkor úgy gondoltam, hogy ez a két legjobb csapat Európában, és most is tartom, hogy az szintén jó döntő lenne. De a Chelsea – Bayern München meccs is pikáns lenne a két évvel ezelőtti finálé miatt, amit tizenegyesekkel nyertek az angolok, éppen Münchenben. És a Chelsea – Real Madrid meccs sem lenne rossz, pláne Mourinho miatt. Bármilyen döntő lesz, a néző nyerni fog – tette hozzá a Ferencvárossal a Bajnokok Ligáját is megjárt egykori kapus.

Péntek délutánig úgy volt, hogy a madridiak kapusa, Thibaut Courtois – aki papíron a Chelsea játékosa – nem védhet majd a mérkőzésen, mert az Atléticónak hárommillió fontot kéne fizetnie meccsenként, ha betennék a belgát a kezdőbe, de ezt nem akarták vállalni. Az UEFA viszont közbeszólt és érvénytelenítette a szerződést.

– Soha nem értettem, hogy egy játékost egy klub kölcsönad egy másiknak, de kiköti, hogy ellenünk nem játszhat… Ezt hatalmas butaságnak tartom. Ha félnek tőle, akkor miért adják oda? Ha mégis Daniel Aranzubiának, az Atlético cserekapusának kéne védenie, az nyilván növelné a Chelsea esélyeit.

Az Európa Ligában is kisorsolták az elődöntő párosításait. Az egyik ágon a két spanyol csapat, a Sevilla és a Valencia találkozik, a másik ágon pedig a portugál Benfica és az olasz Juventus játszik.

– Úgy gondolom, a Juventus mindenképpen be fog jutni az Európa Liga döntőjébe. Kicsit azt érzem, hogy nekik ez elégtétel a BL-kiesés után, még ha nem is mondják ki. Emlékezhetünk a búcsújukra a Bajnokok Ligájában, ahol a Galatasaray ellen kiestek a feltúrt pályán. Ott azért nem csak a zöld gyepen dőltek el a dolgok… Nagy motiváció az olaszoknak, hogy a saját stadionjukban játszhatnák a döntőt. A Sevilla és a Valencia jó csapatok, nem állnak rosszul a spanyol bajnokságban. Két nagyon erős spanyol középcsapatról van szó, de a mellékelt ábra szerint Európában a legjobbak közé tartoznak. A bajnoki helyezést tekintve a Sevillára voksolnék, bár ők még harcolnak a Bajnokok Ligája-indulásért is. A Valenciának viszont nincs vesztenivalója, és a bajnokságban sincs már komoly célja, így akár rá is koncentrálhat az EL-re. Érdekes párharc lesz mindenképpen – mondta Hajdu Attila a Rangadó.hu megkeresésére.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik