Nemzetközi foci bajnokok ligája

Real-Bayern és Atlético-Chelsea a négy között

Megismétlődhet a 2012-es finálé, de akár a BEK/BL történetének ötödik spanyol házidöntője is összejöhet.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!


A sorsolás végén még az is kiderült, ha a Bayern bejut zsinórban harmadik BL-döntőjébe is, úgy ott pályaválasztóként léphet pályára, míg a vendégcsapat a második párharc győztese lesz.


Érdekesség, hogy a Real-Bayern párharc hozta a BL történetének eddigi leggyorsabb gólját, Roy Makaay, a bajorok ikonikus, holland támadója kevesebb mint 11 másodperc alatt mattolta Iker Casillast 2007-ben.


A Chelsea és az Atlético Madrid legutóbb a 2012-es Európai Szuperkupa-meccsen csapott össze, akkor némi meglepetésre a spanyolok simán, 4-1-re nyertek.


A Bayern és a Real Madrid eddig 20-szor csapott össze a BL-ben, az elődöntőben összesen ötször sorsolták össze őket, a németek négyszer, míg a spanyolok csupán egyszer jutottak tovább.


A Bajnokok Ligája-elődöntő párosításai:

  • Real Madrid – Bayern München
  • Atlético Madrid – Chelsea

  • Zsinórban negyedszer is eljutott két spanyol csapat a BL-elődöntőjébe, igaz a legutóbbi két kiírásban egyik csapat sem jutott be a fináléba (2012: Bayern-Chelsea, 2013: Bayern-Dortmund)


    A négy csapat: az Atlético Madrid (ESP), a Bayern München (GER), a Chelsea (ENG) és a Real Madrid (ESP)


    És akkor kezdődik a fő attrakció, a Bajnokok Ligája elődöntőjének sorsolása. Színpadon Luis Figo, a Barcelona, a Real Madrid és az Inter korábbi kiválósága.


    Érdekesség, hogy a Valencia és a Sevilla még sosem csapott össze az európai kupaporondon. A Valencia 2004-ben, a Sevilla 2007-ben nyert UEFA-kupát.


    Az Európaliga-elődöntő párosításai:

  • Sevilla – Valencia
  • Benfica – Juventus

  • A 49-szeres olasz válogatott, Ciro Ferrara segédkezik a sorsolás lebonyolításánál. A Napoli és a Juventus korábbi kiválósága a torinói finálé hivatalos nagykövete.


    Kezdődik a sorsolás, a színpadon Gianni Infantino UEFA-főtitkár, aki először az Európaliga elődöntőjének sorsolását vezényli le.

    A négy csapat: a Benfica (POR), a Juventus (ITA) a Valencia (ESP) és a Sevilla (ESP).


    A Real Madrid és az Atlético Madrid legutóbb az 1958/59-es szezonban csapott össze a nemzetközi porondon, akkor a “Királyiak” jutottak tovább, az első meccsen a Real nyert 2-1-re, Puskás tizenegyesből volt eredményes, a visszavágón az Atlético 1-0-ra, így jöhetett egy harmadik meccs, ami ismét a Real 2-1-es sikerét hozta, ismét csak Puskás-góllal. Érdekesség, hogy a mai szabályok szerint, idegenben lőtt góllal az Atléti ment volna tovább a későbbi győztes “Királyiak” helyett.


    “Nem akarunk magunk választani ellenfelet. Mindhárom csapat rendkívül erős rivális, de bizakodóak vagyunk, hogy képesek leszünk folytatni mindazt, amit eddig felépítettünk. Mint mindig, most is tele vagyunk reménnyel!” – mondta Koke, az Atlético Madird csapatkapitánya.


    “Mindig azt mondom, jöjjön aki jön! Nagyon jó ellenfelek maradtak. Az Atlético a Barcelonát búcsúztatta, a Real rendkívül erős, míg a Chelsea ellen is érdekes lenne játszani” – nyilatkozta Arjen Robben, a Bayern szélsője, aki korábban a Realt és a Chelsea-t is erősítette.


    “Izgatottan várom a sorsolást. Bármi is történjen nehéz dolgunk lesz az elődöntőben, de mi vagyunk a Real Madrid, és nem kell félnünk senkitől sem” – nyilatkozta a sorsolást megelőzően Iker Casillas, a “Királyi Gárda” egyese.


    Az Atlético Madrid 1974 óta nem jutott el a legrangosabb euróapi kupasorozat elődöntőjéig, akkor a fináléig meneteltek, és a Bayern Münchentől kaptak ki megismételt mérkőzésen. Érdekesség, hogy az elődöntőben ott volt az Újpest is…


    Az elődöntő első mérkőzéseit április 22-én és 23-án, a visszavágókat egy héttel később, április 29-én és 30-án rendezik meg.


    Olvasói sztorik