Nemzetközi foci

Borussia vagy angol élvonal?

Jürgen Klopp vezetőedző szerint Bajner Bálint a Bundesligában és a Premier League-ben is megállná a helyét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ismét a Real Madrid ellen kell bizonyítania a Borussia Dortmundnak a Bajnokok Ligájában. Az európai elitsorozat tavalyi ezüstérmesénél csak az edző örült a sorsolásnak, a játékosok már unják a spanyolokat. A SportKlub televízióban a második kerethez tartozó Bajner Bálint elmondta, hogy korábban egy angol élvonalbeli klub is érdeklődött iránta. Harminc százalékra teszi annak esélyét, hogy nyártól a Premier League-ben szerepel, de valószínűbbnek tartja, hogy a Bundesligában fog játszani.

– Mit szóltak az első keret tagjai a sorsoláshoz?
– Együtt ebédelt a két csapat, hiszen mi mérkőzésre készültünk, ők pedig utaztak Hannoverbe. Vegyes volt a fogadtatása, hiszen a játékosok többsége unja a Real Madrid elleni meccseket, mert az elmúlt egy évben négyszer találkoztak, jobban örültek volna egy kis változatosságnak. Másrészről viszont Európa egyik legnagyobb klubja, és azt gondolom, nem lesz ez lefutott párharc – mondta Bajner Bálint.

– Ki örült és ki nem? Jürgen Klopp örült?
– Igen, hiszen ő mindig mindennek örül, tehát most is kifejezetten örült. A játékosok – Hummels, Schmelzer – egy kicsit húzták a szájuk szélét, Marco Reus kívánsága például a Manchester United volt, hogy ellenük játszhasson, de sajnos nem így jött össze.

– A többi párosításhoz mit szóltak?
– A Manchester United – Bayern München párosításon egy kicsit nevettek, mentek az öt-hat-nullás beszólások, azt eléggé elkönyvelték. Mindenki azt érzi, hogy a Manchester egy kicsit kilóg ebből a nyolcasból.

– Akár hasznos is lehet, hogy négyszer játszott egymás ellen a két csapat, a Borussia és a Real…
– Így van, ez teljesen igaz, pontosan ezért nem lefutott a párharc. Most lényegesen erősebb a Real Madrid, a mieinknek viszont nem annyira megy a bajnokságban, mégis úgy gondolom, nagyon komoly mérkőzések elé nézünk.

– A Borussia idén a bajnoki szereplést is alárendelte a Bajnokok Ligájának?
– Lehet, hogy egy kicsit így van, de nem hiszem, hogy kifejezetten ezért. Talán a sérülések miatt, hiszen nagyon igénybe vannak véve a játékosok, rövid a keret, ezért is van, hogy a második csapatból rendszeresen védőt kellett beépíteni a BL-meccsre, vagy bajnoki mérkőzésekre. Nem direktbe megy, de igen, a BL-ben ismét komolyat lehetne lépni, mint tavaly.

– Jürgen Klopp önt nem akarja felvinni az első kerethez?
– Előlem nem akarnak kidőlni az emberek.

– Pedig Lewandowski biztosan távozik…
– Ez olyan dolog, ami jól fog jönni a jövőm szempontjából. Ezt mindketten mondjuk, a klub is és én is. Rendszeresen beszélgetek a vezetőkkel. Az elsődleges, hogy a játékom olyan szinten rendben legyen, hogy ha ennek a szezonnak vége, akkor tudjak csatlakozni a felnőtt kerethez. Ezen vagyok, ezért dolgozom, hogy minden rendben legyen. Abszolút pozitívan tekintek a jövőbe ilyen szempontból, és biztos vagyok benne, hogy jó dolgok fognak történni velem, sőt még azt sem adtam fel, hogy esetleg a szezon végéig még egyszer-kétszer oda tudjak kerülni a kispadra.

– Hisz abban, hogy jövőre egy Bajnokok Ligája-meccs után mezt cserélhet – Cristiano Ronaldóval?
– Mivel itt vagyok, és tudom, mi zajlik körülöttem, abszolút pozitív vagyok, és biztos vagyok benne, hogy lesz lehetőségem, csak tenni kell érte.

– Azt is el tudja képzelni, hogy máshol kap lehetőséget?
– Volt konkrét ajánlatom, és a Dortmund tárgyalt is. Volt megkeresés a Premier League-ből, igaz, kiesőjelölt csapatból, de úgy gondolom, ez másodrangú. A Bundesligából is voltak, vannak kérők, de mivel lejár a szerződésem, némileg taktikáznak a német csapatok.

– Hol szeretne focizni, a Bundesligában, vagy a Premier League-ben?
– Erről van egy érdekes sztorim. Jürgen Kloppal beszélgettem, szerinte teljesen feküdne nekem a Premier League, de ezt csak jó szándékból mondta nekem, és hozzátette, abszolút nem izgul, mert a Premier League-ben és a Bundesligában is megállom majd a helyemet. Ezt neki is köszönhetem. Az elmúlt két évben felépítettek, tehát tudják, milyen típusú csatár lettem. Julian Schieber, Hummels és a többiek is hallottak erről az angol kérőről, és ők is mondták, hogy passzolna hozzám.

– Nevesítené, melyik klubok érdeklődtek?
– Nem szeretném nevesíteni, mert a szavamat adtam a Dortmundnak. Ők tisztában vannak mindennel, de nekem mindig az utolsó másodpercben szóltak, hogy sikerült megegyezni, vagy nem. Volt egy klub, amellyel nagyon közel álltunk, de végül nem lett belőle semmi. Valamilyen szinten örülök is neki.

– Hány százalék esélyt ad arra, hogy jövőre a Borussia első csapatában fog játszani?
– Hetven százalékot. A második harmincat pedig meghagyom a Premier League-nek!

Olvasói sztorik