Nemzetközi foci

Magyar derbi a Bundesligában

Németországban és Hollandiában is összecsapnak honfitársaink; Szalai újra Huszti ellen!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – indul a német másodosztály

A malajziai első osztályban szereplő, Gyepes Gábort is foglalkoztató Sarawak a PKNS FC csapatával találkozik a negyedik fordulóban.

A német Bundesliga II-ben is kezdetét veszi a tavaszi szezon: a pénteki játéknapon Sváb Dániel klubja, a sereghajtó Energie Cottbus a Pécsről távozó nigériai védővel, Eke Uzomával felálló Sandhausent fogadja.

Filkor Attila együttese, a francia másodosztályban szereplő, kiesés ellen menekülő Chateauroux az utolsó helyezett Bastia ellen mérkőzik.

Szombat – kiesési rangadót vívnak Geráék

A Gera Zoltánt is soraiban tudó West Bromwich Albion a Crystal Palace ellen mérkőzik az angol élvonal 25. fordulójában. Igazi rangadó vár a magyar középpályás csapatára: mindkét együttes 23 pontot gyűjtött, és mindössze egyetlen pontra vannak a kiesőhelytől. A héten a válogatottal edző Bogdán Ádám már csapata, a Bolton rendelkezésére állhat a Bournemouth elleni másodosztályú bajnokin. Tőzsér Dániel együttese, a Watford a listavezető, zsinórban kilenc győzelemmel álló Leicester City otthonába látogat, Varga József alakulata, a Middlesbrough pedig a Blackburnnel mérkőzik.

Az osztrák élvonal első helyén álló, Gulácsi Pétert is foglalkoztató Red Bull Salzburg a második helyezett Grödig ellen vív rangadót. A bajnokság másik magyar kapusára, Sáfár Szabolcsra és klubjára, a sereghajtó Innsbruckra a Wolfsberger AC elleni mérkőzés vár.

A holland első osztályban szereplő, Bodor Boldizsárt és Babos Gábort foglalkoztató NAC Breda a Roda JC-t fogadja hazai pályáján. A vendégeknél Németh Krisztián eltiltás miatt nem játszhat.

Priskin Tamás akár ezen a hétvégén bemutatkozhat új klubjában: az izraeli bajnokság 21. fordulójában a Maccabi Haifa a Hapoel Raanana ellen mérkőzik.

A görög élvonalban egyeduralkodó Olimpiakosz a Veria vendége lesz a 24. fordulóban. Megyeri Balázs csapata még vereten a bajnokságban, ellenfelük pedig a kiesés ellen küzd.

A német másodosztályban szereplő, Korcsmár Zsoltot, Stieber Zoltánt és Szilvási Pétert foglalkoztató Greuther Fürth a Kaiserslautern ellen kezdi meg tavaszi szereplését. A Fürth a második, ellenfele a harmadik helyről várja a tavaszi folytatást. A harmadik vonalban a Bajner Bálintot is soraiban tudó Borussia Dortmund II a Regensburg vendége lesz.

Kovács Zoltán együttese, a ciprusi élvonalbeli Arisz Limasszol az AEK Larnaca otthonába látogat.

Laczkó Zsolt kikerült az olasz másodosztályú Padova keretéből, így nagy eséllyel csak Feczesin Róbert lesz ott a Palermo elleni bajnokin. Kovácsik Ádám csapata, a Carpi pedig a Spezia együttesével találkozik.

Vasárnap – magyar rangadók

A német Bundesligában szereplő, Szalai Ádámot is foglalkoztató Schalke 04 délután fél 6-tól Huszti Szabolcs csapatát, a Hannovert fogadja. A meccset az Eurosport2 élőben közvetíti. A két együttes őszi mérkőzése emlékezetes magyar csatát hozott: Szalai lőtte csapata gólját a 2-1-re elveszített találkozón, míg a másik oldalon Huszti gólt, gólpasszt és egy piros lapot is jegyzett. A másodosztályban Hajnal Tamás klubja, az Ingolstadt a Karlsruhe vendégeként nyitja a tavaszt.

A holland első osztályban is magyar játékosok csaphatnak össze: Otigba Kenneth és Varga Szabolcs együttese, a Heerenveen az Adorján Krisztiánt is foglalkoztató Groningen otthonába látogat.

A KRC Genk az FC Brugges együttesével találkozik a belga élvonal 25. fordulójában – várhatóan Köteles Lászlóval a kapuban.

A Vanczák Vilmost is foglalkoztató, utolsó előtti helyen álló FC Sion hazai környezetben a sereghajtó Lausanne-nal találkozik.

Novothny Soma klubja, az olasz harmadosztályban szereplő Paganese a Frosinone csapatát látja vendégül.

Hétfő – Király a kapuban

Király Gábor csapata, az 1860 München a Düsseldorfot fogadja a német másodosztály 20. fordulójában.

Olvasói sztorik