NB I

Otigba-gól, Huszti-gólpasszok

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó honfitársaink teljesítményét összegeztük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzésekről olvashatnak.

Negyedik győzelmét aratta a felkészülés során a német másodosztályú Greuther Fürth, amely utolsó téli edzőmeccsén a VfR Aalen ellen győzött 2-0-ra. A 435 néző előtt megrendezett találkozón Korcsmár Zsolt és Stieber Zoltán is kezdőként lépett pályára, utóbbi lőtte a második gólt. Egy hét múlva, jövő szombaton a Kaiserslautern ellen folytatódik a bajnokság a Fürth számára.

Bajner Bálint a 83. percben lépett pályára a Borussia Dortmund tartalékcsapatában. A magyar csatár alakulata hazai pályán szenvedett 3-0-s vereséget a Heidenheim együttesétől a német harmadosztályban.

A ciprusi élvonal 18. fordulójában az Arisz csapata a Paralimni együtteséhez látogatott. A vendégek magyar kapusa, Kovács Zoltán a kispadon ülve nézte végig 4-1-es vereséggel záruló összecsapást.

Magyarok csaptak volna össze egymással az olasz Serie B szombati játéknapján, amikor a Padova és a Capri találkozott. A 4-1-es vendégsikerrel véget érő meccsen azonban a hazaiaknál Feczesin Róbert és Laczkó Zsolt sem kapott helyet a keretben, utóbbi sérülés miatt nem tudott játszani, és a válogatottal sem utazott el Törökországba. A vendégeknél a kispadon helyet foglaló Kovácsik Ádámot nem cserélte be edzője.

A német Bundesliga 19. fordulójában a Szalai Ádámot foglalkoztató Schalke 04 a Wolfsburg csapatát fogadta. A hazaiak 2-1-es győzelmet arattak a negyven percig emberhátrányban játszó rivális ellen, a magyar válogatott csatára azonban kapott lehetőséget. Huszti Szabolcs és csapata, a Hannover a Mönchengladbach alakulatát fogadta. A magyar szélső kezdőként lépett pályára a 3-1-re megnyert meccsen, és együttese első két gólját ő készítette elő – egyiket a korábban Zalaegerszegen is futballozó Rudnevsnek -, majd edzője a 87. percben lehívta a pályáról.

Az angol másodosztály 29. körében Varga József csapata, a Middlesbrough a Doncaster otthonában vendégszerepelt, és 0-0-s döntetlent játszott, a magyar középpályás a cserepadon ült. Bogdán Ádám is a kispadról nézte végig, ahogy együttese, a Bolton 1-0-ra kikapott az Ipswich vendégeként.

A sérülésből lábadotó Vanczák Vilmos nem volt ott, amikor az FC Sion kikapott 1-0-ra a Zürich otthonában a svájci élvonal első tavaszi fordulójában.

Köteles Lászlóval a kapuban nyert 2-0-ra a KRC Genk a Mechelen otthonában a belga élvonal 24. fordulójában.

A holland első osztályban a Heerenveen 3-0-ra legyőzte otthon a Den Haag csapatát, a hazaiak magyar védője,Otigba Kenneth kezdőként lépett pályára, és ő szerezte csapata vezetőgólját az 58. percben! A gárda másik magyar légiósa, Varga Szabolcs nem volt a keretben. A NAC Breda a Heracles otthonában aratott 2-1-es győzelmet, Babos Gábor a cserepadról nézte végig a találkozót, míg Bodor Boldizsárt nem nevezték. Németh Krisztián eltiltását töltötte, ezért nem volt ott, amikor csapata, a Roda JC vereséget szenvedett a Zwolle vendégeként.

Olvasói sztorik