Nemzetközi foci

A Liverpool vár Gera csapatára

Szalai Ádám együttese rangadót játszik a Bundesligában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Filkor esélye

A francia másodosztályú Chateauroux az Auxerre együttesét látja vendégül a bajnokság 22. fordulójában. A Filkor Attilát is foglalkoztató hazaiak a kiesést jelentő 19., a vendégek a 13. helyről várják a találkozót.

Két edzőmeccs lesz péntek délután: Lovrencsics Gergő csapata, a lengyel Lech Poznan az orosz Lokomotiv Moszkva ellen lép pályára, míg a Sváb Dánielt is soraiban tudó német másodosztályú Energie Cottbus a lengyel Legnica ellen mérkőzik.

Szombat – Szalaira rangadó vár

A német Bundesligában szereplő, Szalai Ádámot is foglalkoztató Schalke 04 a Wolfsburgot fogadja a 19. fordulóban. A magyar támadó együttesére igazi rangadó vár: a Schalke 31 pontot gyűjtve az ötödik, a Wolfsburg 30 ponttal pedig a hatodik helyen áll a tabellán. Huszti Szabolcséknak sem lesz könnyű dolguk: a középmezőnyben tanyázó Hannover a negyedik helyezett Mönchengladbach ellen játszik hazai pályán. A harmadosztályban is lesz egy magyar érdekeltségű találkozó: Bajner Bálint csapata, a Borussia Dotmund II a Heidenheimet fogadja. A Hannover találkozóját az Eurosport 2 élőben közvetíti, 18 óra 30 perctől.

A holland első osztály 21. fordulójának szombati játéknapján Otigba Kenneth és Varga Szabolcs együttese, a Heerenveen a Den Haag csapatát fogadja. Babos Gábor és Bodor Boldizsár a Heracles otthonába látogat a NAC Bredával, míg Adorján Krisztián klubja, a Groningen az AZ Alkmaar vendége lesz. A Roda a Zwolle ellen meccsel, de Németh Krisztián nélkül – a magyar támadó eltiltását tölti.

Az angol másodosztály 29. fordulójában Varga József csapata, a Middlesbrough a Doncasterhez látogat, a Bogdán Ádámot is foglalkoztató Bolton pedig az Ipswich vendége lesz, de a kapus nem lesz ott a meccsen, hiszen a magyar válogatottal Törökországban edzőtáborozik.

A majdnem két hónapja nyeretlen, Köteles Lászlót is foglalkoztató KRC Genk a Mechelen otthonába látogat a belga élvonal 24. fordulójában.

A svájci élvonalban szereplő FC Sion a Zürich otthonában kezdi meg tavaszi szereplését. A vendégek magyar védője, Vanczák Vilmos sérüléssel bajlódott a felkészülés során, így kérdéses lehet a játéka.

Az olasz másodosztályban magyar rangadót rendeznek: a Kovácsik Ádámot is foglalkoztató Carpi a Laczkó Zsoltot és Feczesin Róbertet is soraiban tudó Padovához látogat. A hazaiaknál legfeljebb egy honfitársunk léphet pályára, hiszen Laczkó is a válogatottal edz.

Kovács Zoltán csapata, a ciprusi első osztályú Arisz az elmúlt 18 fordulóban mindössze öt pontot gyűjtő Paralimni vendége lesz.

Vasárnap – Gera a Liverpool ellen

Gera Zoltán csapata, az angol első osztályú West Bromwich Albion a bajnokság egyik leggólerősebb együttesével, a Liverpoollal mérkőzik hazai pályán. A mérkőzés a DigiSport 1 csatornán élőben lesz követhető, 14 óra 25 perctől.

Ausztriában is folytatódik a bajnokság: a listavezető, Gulácsi Pétert is soraiban tudó Salzburg a Neustadt otthonában szerepel.

A görög élvonal első helyezettje, az Olimpiakosz a Panetolikosz csapatát fogadja. A hazaiaknál Megyeri Balázs ismét bizonyított a hétközi kupafordulóban, ám a bajnokságban nagy eséllyel nem neki szavaznak bizalmat a kapuban.

Két edzőmérkőzést is rendeznek vasárnap: Huszti Szabolcs minden bizonnyal a szombati bajnokin kap lehetőséget, így nem lesz érdekelt a Hannover és a St. Pauli találkozóján, míg Lovrencsics Gergő csapata, a Lech Poznan a cseh Sparta Praha ellen folytatja felkészülését.

Olvasói sztorik