NB I

Gera és Tőzsér is végig játszott

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az Olimpiakosz a Panetolikosz csapatát fogadta a görög élvonal 22. fordulójában. A hazaiaknál Megyeri Balázs a hétközi kupafordulóban hibátlanul védett, de a bajnokságban továbbra sem számítanak rá kezdőként. A magyar kapus ezúttal is a kispadról nézhette csapata 2-1-es sikerét.

Ausztriában a listavezető Salzburg a Neustadt otthonában szerepelt. A vendégek kapuját a kirobbanthatatlan Gulácsi Péter őrizte, aki több remek védéssel is hozzájárult csapata 5-1-s sikeréhez. A Salzburg 21 forduló után 14 pontos előnnyel vezeti az osztrák bajnokságot.

A ciprusi élvonal 19. fordulójában az AEK Larnaca az Omonia Nicosia csapatát fogadta. A vendégeknél a korábbi magyar válogatott brazil Leandro ismét a kezdőben kapott helyet, és végigjátszotta a 0-0-s eredménnyel záruló találkozót. Korábban arról cikkezett a helyi sajtó, hogy a futballista távozik a klubtól, és visszatér Magyarországra, végül mégis maradt a szigetországban.

Az angol élvonal 24. fordulójában a West Bromwich Albion és a Liverpool mérkőzésen a hazaiaknál Gera Zoltán kezdőként kapott lehetőséget. Az első percben Gera rögtön egy szenzációs mozdulatsort mutatott be, amikor átvette a labdát, közel a kapuhoz. Elég helye volt lőni, meg is célozta a kaput, de a védők bele tudnak lépni a labdába, és bravúros mozdulattal tisztázni tudtak. A 18. percben honfitársunk a szép labdaátvételt követően a tizenhatoson belülről lőtt kapura, de a labda elszállt a kapufa mellett. Két perccel később Gera és Jones próbálták meg rövid passzaikkal megbontani a védelmet és közelebb kerülni a kapuhoz, de az egyik védő jó ütemben avatkozott közbe, és véget vetett a támadásnak. A 42. percben Gera 18 méterről lőtt, de a labda hajszállal a kapufa mellé ment. Gera végigjátszotta az 1-1-re végződő mérkőzést, de a második félidőben inkább a küzdelemből vette ki a részét, helyzete nem volt.

A lengyel Lech Poznan játékosa, Lovrencsics Gergő gólt lőtt a Sparta Praha ellen 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen. A szélső az 57. percben egy kiugratás után volt eredményes. A magyar válogatott támadó 73 percet töltött a pályán.

Tőzsér Dániel szerdán igazolt Olaszországból, a Genoa együtteséből Angliába, a Watford csapatához. A magyar válogatott középpályás egyből a kezdőben kapott a helyet a Brighton elleni találkozón, és 2-0-s győzelemmel debütált az angol másodosztályban. Tőzsér végigjátszotta a mérkőzést, és a beszámolók szerint nem érződött rajta a meccshiány.

Olvasói sztorik