Nemzetközi foci

Rajtolnak a németek

Szalai Ádámék a Hamburg, Huszti Szabolcsék a jó őszt záró Wolfsburg ellen kezdik a tavaszt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – startol a Serie B

Laczkó Zsolt és Feczesin Róbert is sérüléssel bajlódott a héten. Ennek ellenére előbbi játékosra szinte biztosan számít az olasz másodosztályú Padova a tavaszi nyitófordulóban. Feczesin pályára lépése viszont kérdéses a Trapani elleni bajnokin, pláne, hogy az elmúlt hetekben a távozását pedzegették.

Két edzőmérkőzést is rendeznek délután: az osztrák élvonalban szereplő, Sáfár Szabolcsot is foglalkoztató Innsbruck a svájci Thunnal csap össze, míg a Vadócz Krisztiánt is foglalkoztató Odense a szintén dán Hobro ellen mérkőzik.

Szombat – rajt Németországban

Huszti Szabolcs együttese, a német első osztályban szereplő Hannover a Wolfsburg ellen kezdi meg tavaszi szereplését. A hazaiak a 13., a vendégek a hatodik helyről kezdik meg a szezon második felét. A harmadosztályban szereplő, Bajner Bálintot is foglalkoztató Borussia Dortmund II az Unterhaching otthonában lép pályára.

Varga József csapata, az angol másodosztályú Middlesbrough a listavezető Leicester vendége lesz a 27. fordulóban. A sérüléséből felépülő válogatott kapus, Bogdán Ádám együttese kupameccset játszik ezen a hétvégén: az FA Kupában az élvonalbeli Cardiff lesz a vendége. Utóbbi találkozót a Sport 1 televízió élőben közvetíti, 15 óra 45 perctől

A holland élvonalban szereplő, Bodor Boldizsárt és Babos Gábort is foglalkoztató NAC Breda a közvetlen rivális, 11. helyezett Zwollét látja vendégül. Mindkét együttes 22 pontot gyűjtött az elmúlt 19 forduló során. Németh Krisztián ötmeccses eltiltását kezdi meg ezen a hétvégén, így nem lép pályára a Roda JC és az Utrecht bajnokiján.

Kovácsik Ádám csapata, az olasz másodosztályú Carpi a Ternana ellen folytathatja őszi sorozatát. A magyar kapus együttese az utolsó öt bajnokiján 13 pontot gyűjtött, így zárta a 2013-as esztendőt.

A Kovács Zoltánt is foglalkoztató ciprusi Arisz a december óta veretlen APOEL Nicosiát látja vendégül az élvonal 18. fordulójában.

Filkor Attila csapata, a francia másodosztályban kiesőhelyen álló Chateauroux a feljutásért harcoló Tours vendége lesz.

Egy edzőmeccs is terítéken lesz szombaton: Király Gábor csapata, a német másodosztályú 1860 München a bajnoki rivális FSV Frankfurttal csap össze.

Vasárnap – Szalaiék rangadóval kezdenek

Szalai Ádám együttese, a Schalke 04 a Hamburg vendége lesz a Bundesliga tavaszi nyitófordulójában. A magyar támadó csapata a hetedik helyről nyitja a bajnoki visszavágókat, míg a Hamburg csak a 14. pozíciót csípte meg ősszel, innen kezdheti a kapaszkodást. A találkozót az Eurosport 2 élőben közvetíti 17 óra 30 perces kezdéssel.

A holland első osztály vasárnapi játéknapján a két magyart, Otigba Kenneth-et és Varga Szabolcsot is foglalkoztató Heerenveen a kiesés ellen menekülő Cambuur vendége lesz. Adorján Krisztián együttese, a Groningen pedig a Twentét fogadja.

A belga élvonal 23. fordulójában a Köteles Lászlót is soraiban tudó KRC Genk az AA Gent együttesét látja vendégül. A hazaiak nincsenek jó formában, elmúlt öt bajnokijukon nem szereztek pontot, ráadásul a kupából is rúgott gól nélkül búcsúztak.

Tőzsér Dániel csapata, a Genoa a negyedik helyezett Fiorentina vendége lesz az olasz élvonal 21. fordulójában. Novothny Soma harmadosztályú együttese, az utolsó helyen álló Paganese a Viareggio ellen mérkőzik. Tőzsérék találkozóját a SportKlub csatornán élőben követhetjük, 20 óra 15 perctől.

A görög első osztály toronymagas listavezetője, az Olimpiakosz a Xanthi otthonába látogat. A vendégeknél Megyeri Balázs várhatóan a kispadon kap helyet.

Hétfő – egy edzőmeccs

Gulácsi Péter együttese, az osztrák bajnokaspiráns Salzburg a szudáni Al-Merreikh ellen játszik edzőmeccset.

Olvasói sztorik