Nemzetközi foci

A 2013-as év csapata

Lahm a legbiztosabb pont, de akadtak rajta kívül is szenzációs teljesítményt nyújtó játékosok az évben. Hajjaj, még mennyi...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

“Egy álomcsapathoz valahogy túl kevés tizenegy poszt” – írta egyik kollégánk, mikor elkezdtük összeszedni a voksokat… És tényleg. De azért megmutatjuk, mire jutottunk.

Hatból öt kolléga választotta az igazán Pep Guardiola Barcelonája által elterjedt 4-3-3-as felállást. Így az álomcsapatunk is erre a hadrendre épül.
Kapusposzton egyértelmű volt a helyzet. A Bayern München BL-győztese, Manuel Neuer a lehetséges hat jelölésből négyet begyűjtött. Mellette az Atlético Madrid ifjú Zamora-díjasa, Thibaut Courtois és a Borussia Dortmund rutinos hálóőre, Roman Weidenfeller kapott szavazatot.
A védelemben Philip Lahm tarolt. A német válogatott és a Bayern csapatkapitánya hatból hat szavazatot ért el, ez rajta kívül senkinek sem sikerült. A védelem tengelyébe több jelöltünk is akadt, a legtöbbször végül Thiago Silva (4) és Hummels (3) nevével találkoztunk a „szavazólapokon”. A jobb szélső szintén a BL-győztestől érkezett, Alaba négy voksot kapott stábunktól, így kiütötte a BVB bekkjét, Schmelzert.
A középpályán még ennél is komolyabb volt a tülekedés. Abban a többség egyetértett, hogy az Aranylabda egyik fő várományosának tartott Frank Ribéry nélkül elképzelhetetlen 2013 álomcsapata – négyen írtuk fel a nevét. A karmesteri pálcát három szavazattal az Arsenal világklasszisa, Mesut Özil kapta a kezébe, míg a bal szélre Marco Reus verekedte be magát (3).
A támadószekcióban Cristiano Ronaldo helye betonbiztos öt szavazattal, és sérülések ide vagy oda, Lionel Messit sem tudtuk kihagyni. A kis argentin szintén öt jelölést kapott. A klasszikus befejezőcsatár posztjáért azonban ismét nagy volt a harc, bekerülhetett volna Suárez vagy Ibrahimovic is, végül Robert Lewandowskié lett a 11. hely az álomcsapatunkban.
Azaz a két BL-döntős német sztárcsapat nálunk is tarolt, a Bayern négy, a Dortmund három játékosa került be az együttesbe. A Premier League csapatait Mesut Özil képviseli az Arsenalnál eltöltött őszével, a francia bajnokságot a PSG-s Thiago Silva, míg a spanyolt a Messi-Ronaldo duó.

Így szavaztunk:

Bartis László:
Neuer – Lahm, Thiago Silva, Hummels, Schmelzer – Bale, Schweinsteiger, Robben – Ronaldo, Lewandowski, Messi
Bartus Dávid:
Neuer – Lahm, Thiago Silva, Alaba – Robben, Özil, Di María, Ribéry – Messi, Ibrahimovic, Ronaldo
Dicsérdi Ádám:
Neuer – Lahm, Kompany, Thiago Silva, Alaba – Reus, Yaya Toure, Ribéry – Messi, Ibrahimovic, Ronaldo
Korom Milán:
Neuer – Lahm, Thiago Silva, Hummels, Alaba – Özil, Yaya Touré, Ribéry – Suárez, Messi, Ronaldo
K. Tóth István:
Courtois – Lahm, Hummels, Dante, Schmelzer – Reus, Kroos, Ribéry – Suárez, Lewandowski, Ronaldo
Málits Tamás:
Weidenfeller – Lahm, Kompany, Hummels, Alaba – Bale, Özil, Reus – Suárez, Messi, Lewandowski

Olvasói sztorik