Nemzetközi foci

A Bundesliga-ősz álomtizenegye!

Hat Bayern-játékos a szezon csapatában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bayern tarolt – a bajorok mellett a BVB, a Leverkusen és a Hertha ad még játékost a csapatba.
A Premier League legjobbjait és balfékjeit is sorra vettük már, most folytatódik a sorozat. A goal.com szakportál összeállította a Bundesliga álomtizenegyét az osztályzatok alapján, mi pedig megmutatjuk nektek, ki és miért kerülhetett be a tizenegybe. Akad egy-két meglepetés…

A kapuban Bernd Leno, a Bayer Leverkusen hálóőre kapott helyet a goal.com szerkesztőitől. A 21 éves hálóőr a “Gyógyszergyáriak” mind a 17 bajnokiján pályára lépett és Bajnokok Ligájában is kirobbanthatatlan volt a csapat kapujából.

Szinte hihetetlen, hogy Kevin Grosskreutz a tavalyi idényben kényszerűségből került a BVB védelmének jobb oldalára. A német labdarúgó univerzalitását bizonyítja, hogy Lukas Pisczek felépülését követően is biztos pont maradt a dortmundi hátsó alakzatban. Mellette csapattársa, Sokratis kapott helyet, aki szintén magabiztos teljesítményt nyújtott az ősz során. A “vicc” az, hogy a görög bekket eredetileg csak a kispadra igazolta Jürgen Klopp, ám Hummels, majd Subotic sérülése miatt kulcsemberré lépett elő. Élt a lehetőséggel…

A Bayern csupán nyolc gólt kapott tizenhat bajnokin, így szinte elképzelhetetlen lett volna, hogy a védelembe ne kerüljenek be a bajoroktól is. Jerome Boateng és Alaba képviseli a bajnoki címvédőt az ősz álomtizenegyében.

Némileg meglepő lehet Philip Lahm szerepe is, aki Pep Guardiola érkezésével szinte minden poszton kipróbálhatta magát a Bayernben. Nehéz lenne vitatni, középső középpályásként is világklasszis teljesítményt nyújt a védő. Társa a középpálya tengelyében Toni Kroos, aki tavaszi sérüléséből felépülve igazi motorja lett a Bayernnek, a csapat mind a tizenhat meccsén lehetőséget kapott az egyébként sokat rotáló Guardiolától.

A támadó szekcióban Sidney Sam osztogat, aki hét gólig jutott 13 találkozón. Jobbról Arjen Robben, balról Franck Ribéry rohamozhatja a kaput, míg középcsatárként a Hertha Berlin 11 gólos, kolumbiai csatára, Adrian Ramos riogatja az ellenfeleket.

Olvasói sztorik