Nemzetközi foci

A Guardiannél Messi az év játékosa

A 100-as toplistán 10 Bayern-játékos kapott helyett, de a dobogóra egy se fért fel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Guardian szokás szerint összeállította 100-as toplistáján az év legjobb labdarúgóiból. A lap akárcsak egy éve, idén is a Barcelona argentin klasszisát, Lionel Messit választotta a legjobbnak, a portugál Cristiano Ronaldo és a svéd Zlatan Ibrahimovic előtt.
Némileg meglepő lehet, hogy a Bayern Münchennel triplázó Franck Ribéry csupán a negyedik helyre futott be, igaz, így is 24 pozíciót javított tavalyhoz képest.
A listán 10-10 Bayern- és Barcelona-játékos kapott helyet, míg a harmadik legtöbb labdarúgó, szám szerint kilenc a Real Madridból került be. Az Európaliga-győztes Chelsea nyolc, míg a BL-ezüstérmes Dortmund hét futballistával képviselteti magát.
A ligák összevetésében némileg talán érezhető a Guardian elfogultsága, mivel a Premier League toronymagasan vezet, 29 játékos került fel a listára az angol élvonalból, míg a spanyol bajnokságból 26, a németből 19, az olaszból 17, a franciából hat míg az egyéb bajnokságokból négy.
Az viszont fájhat a briteknek, hogy a PL-t képviselő 29 labdarúgóból csupán négy szigetországi focista van. Két angol, Wayne Rooney és Frank Lampard, valamint két walesi, Gareth Bale és Aaron Ramsey.
A lista legfiatalabb játékosa a PSG 19 esztendős védője, Marquinhos lett, alig pár hónappal megelőzve az AC Milan támadóját, Stephan El Shaarwyt.
A 100-as listát a Guardian honlapján ide klikkelve tekintheted meg!

Olvasói sztorik