Nemzetközi foci

„Jelen pillanatban nem aktuális”

Dzsudzsák Balázs menedzsere szerint 13 millió eurós vételárra igent mondana a Dinamo Moszkva.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A közelmúltban napvilágot látott, hogy Dzsudzsák Balázs az angol Fulham csapatába igazolhat. Korábban arról is szóltak a hírek, hogy a Dinamo Moszkva szélső középpályása iránt a Liverpool is érdeklődik. A Sportklub televízió Dodzsem című műsorában a magyar válogatott játékos menedzsere, Vörösbaranyi József öntött tiszta vizet a pohárba.

– Mi igaz abból, hogy a Fulham érdeklődik Dzsudzsák Balázs iránt?
– Balázzsal kapcsolatban mindig felröppennek hírek, és higgyék el, ezeket nem mi gerjesztjük. Őszinte leszek, én is meglepődve olvastam. Én tudok a Fulhamről, de ez jelen pillanatban nem aktuális. Nem kerestek minket, nem tárgyaltunk velük, semmi olyan nem történt, amiről be tudnék számolni. Martin Jol volt az edző, vele tartottuk a kapcsolatot, mert ő már többször is szerette volna leigazolni Balázst. A Fulham költségvetése alapján nem hiszem, hogy meg tudtak volna egyezni a Dinamóval, tehát az összeg, amit a moszkvaiak kérnek, nem biztos, hogy megfelelt volna az angoloknak. Most egy új holland edző van, aki gondolom jól ismeri Balázst, de még egyszer mondom, tényleg nem tárgyaltunk velük – mondta Vörösbaranyi József.

– Mennyibe kerül Balázs?

– Azt kell tudni, hogy jelen pillanatban a Dinamo nem tette őt átadólistára, tehát nem mondott árat. Ez úgy működik, hogy menedzserként vigyek egy ajánlatot, és próbáljam megbeszélni a Dinamóval, hogy ezért az összegért engedjék el. Úgy gondolom, tizenhárom millió eurós vételárra már igent mondanának. Jelen pillanatban nincs ilyen ajánlatunk, tehát nem tudok odamenni hozzájuk. A tél folyamán próbáljuk az elnökséggel megbeszélni, ha Balázs elmenne, akkor milyen lehetőségekkel, milyen feltételekkel tudná ezt megtenni. Ez még azonban kicsit odébb van, tehát nem most fog megtörténni.

– Dzsudzsák Balázs szeretne távozni?
– Természetesen szeretne, és előbb-utóbb vissza szeretne jönni Európába. Nem okozna neki problémát, ha nem váltana klubot a téli időszakban, de ha jön egy jó lehetőség, akkor miért ne váltana? Volt Moszkvában, jól játszott, egy újabb kihívás lenne, és a közvélemény is azt várja, hogy visszajöjjön Európába, és természetesen ő is ezt szeretné.

– Balázs jelenleg a legjobb magyar exportcikknek számít?
– Ő külföldön játszó magyar, és a Dinamo nem rakja őt ki, mint árucikk. Van egy gazdag tulajdonosa a Moszkvának, nem gondolom, hogy az lenne a célja, hogy most kirakja Balázst. Akkor rakná ki, ha nem felelne meg az edzői elképzeléseknek, netán pénzt szeretnének belőle csinálni. Jelen állapot szerint nincs ilyen, és nem is szeretnék eladni. Nehezebb a dolgunk, mert nekünk kell menni, hogy van egy ilyen ajánlat, és Balázsnak kell jeleznie, hogy igen, ő szeretne elmenni. Azonban mivel szerződése van, ezért mondhatják azt, hogy nem.

– Utólag is jó ötletnek tartja, hogy Oroszországot választották?
– Továbbra is azt tartom, hogy jó ötlet volt. Balázzsal beszélgetve is úgy gondoljuk, hogy nem történt semmi olyan, ami hátráltatná a további pályafutását. A Fulhammel nincs tárgyalás, az egy dolog, hogy megjelent ez a hír. Olvasom a hozzászólásokat, hogy odavaló, meg megérdemli, de nincs ilyenről szó jelenleg, hogy a Fulhambe menne.

– Mi szeretnénk azt hinni, hogy feljebb való. Nem egy Fulhambe, hanem akár egy angol középcsapatban lenne a helye…
– Ez konkrét dolog volt, és nem kérdezte senki, nem is beszéltünk róla. Amikor a Liverpool megkereste a Dinamót, és szerették volna kölcsönvenni, mert egyből nem vásárolták volna meg, akkor arra mit mondunk? Attól meg hasra kellett volna esnünk. Természetesen azon vagyunk, hogy olyan csapatba menjen, ami a közvélemény számára és Balázs számára is megfelelő. Egyelőre nem tudok olyan csapatról, amelyik konkrét ajánlatot tenne, vagy ha van, az szakmai berkeken belül marad. Vannak tapogatózások, nem azt mondom, hogy egyáltalán nincs érdeklődés. Balázs Európában elég ismert figura, és komolyabb csapatok érdeklődnek. Azt is tudni kell, hogy nem csak Dzsudzsák Balázs létezik azon a poszton, és vannak még jó játékosok. Nem akarok előjönni a magyar foci helyzetével, az is nagy dolog, hogy egyáltalán érdeklődnek iránta.

– Priskin Tamással mi a helyzet?
– Tamásnak is keressük a megfelelő lehetőséget, egyelőre még egyezkedünk a klubjával, hogy a pénzét minél előbb megkaphassa. Vannak már ajánlatai, de nem szeretnénk kapkodni. Benne van az is, hogy visszamegy Oroszországba, hiszen letette a névjegyét, és keresik is. Tudni kell, hogy Európában nem dúskálnak a klubok az anyagiakban. Azok a klubok, akik dúskálnak, azok sajnos nem a magyarokat keresik. Egy játékos pályafutásába a szakmai és anyagi dolgok mindig beletartoznak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik