Adler: irány Anglia!

A Hamburg német válogatott hálóőre kétszer is kikosarazta az Arsenalt. Harmadszor a jelek szerint nem tenné.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
René Adlert hosszú ideje emlegetik úgy, mint Arséne Wenger egyik fő kiszemeltje az Arsenal kapujába, ám az üzlet a mai napig nem jött össze. Mint kiderült ebben a 28 éves német hálóőrnek is komoly szerepe volt, ugyanis kétszer maga kosarazta ki az “Ágyúsokat”.
“Tizenöt évesen volt egy lehetőségem arra, hogy az Arsenalhoz csatlakozzak, de én Leverkusenben akartam maradni, és aztán ott kötöttem profi szerződést” – idézi Adler szavait a Metro.
“Később a hollandiai U20-as világbajnokság után is kapcsolatba kerültünk. Olyan nevekkel szemben védhettem akkor, mint például Lionel Messi. Ekkor is nemet mondtam végül.”
A Hamburg hálóőre ugyanakkor elárulta, egy harmadik megkeresést vélhetően már nem utasítana vissza.
“Szeretném magam kipróbálni Angliában. Ott a foci egészen olyan, mint valami vallás. A szurkolók, a nagy klubok tradíciója, kultúrája valami egészen izgalmas és vonzó számomra” – tette hozzá a hálóőr.
Adlert szintén a váltásra sarkalhatja, hogy egyre nagyobb a küzdelem kapusposzton a német válogatottnál, és egy BL-résztvevő európai élcsapatból vélhetően könnyebben bekerülhetne Joachim Löw világbajnoki keretébe, mint a Bundesligában jelenleg középcsapatnak számító HSV-ból.
A Metro számítása szerint az Arsenalnak 5 millió eurójába kerülne kivásárolni Adlert januárban.