NB II

Magával szemben szeretne csak helytállni a Dunaújváros

Dobos Barna nem elégedett a szűk vereséggel.

Kapcsolódó cikkek

A várakozásokhoz képest kifejezetten szépen helytállt a télen minden profi labdarúgójának szerződését felbontó Dunaújváros az NB II első tavaszi fordulójában. A tavaly még NB I-es gárda ugyanis hazai pályán mindössze 2-1-es vereséget szenvedett fiatal csapatával a középmezőnybeli Siófoktól. A tapasztalatokról Dobos Barna vezetőedzőt kérdezte a Rangadó.hu.

– A helyzetünket és a lehetőségeinket nézve azt lehet mondani, hogy helytálltunk, de mi magasabbra szeretnénk tenni a lécet. Nem lehetünk elégedettek, hiszen nem tudtunk pontot, pontokat szerezni a Siófok ellen – kezdte Dobos.

– A tavaszi elvárásainkat ugyanakkor nem igazán tudjuk kifejezni pontokban. A legfontosabb az, hogy magunkkal szemben szeretnénk helyt állni, egységes csapatot építenénk, amely meg tudja valósítani a taktikai elképzeléseket és az egyéni pluszokat is hozzá tudja tenni. Hogy ez mire lehet elég, a jövő zenéje – nyílatkozta a vezetőedző, aki a klub pénzügyi helyzetébe és jövő évi esetleges NB II-es szereplésébe nem kívánt belemenni.

A Dunaújváros tehát minden profijától elbúcsúzott, aki az ősszel a csapat keretét alkotta, mindössze egyetlen hírmondó maradt, Lorentz Márton.

– Marci idén már nálunk, és anyaklubjánál, a Puskás Akadémiánál is pályára lépett, ezért ha visszatért volna, nem lehetne újra kölcsönadni. Az őszi keretből egyébként Dániel Csaba, Fellák Soma és Tamaskó Ádám is maradt, ők a klub saját nevelésű játékosai, de nem játszottak meghatározó szerepet az első tizenöt fordulóban. A Dunaújváros eddig is igyekezett a helyi fiataljaira is építeni, négy éve indítottuk el az akadémiánkat, ahonnan minél több labdarúgót szerettünk volna szerepeltetni a felnőtteknél. Természetesen az ismert okok miatt most mindenki sokkal nagyobb teret kap.

A körülmények kényszerítő erejű alakulása miatt Dunaújvárosban most csupa-csupa helyi játékos alkotja a keretet. Azt szokás mondani, hogy a legtöbb magyar néző épp egy ilyen csapatról álmodik. Ez lenne tehát az ideális állapot?

– Szerintem a szurkoló, a munkatársak, de maguk a játékosok is elsősorban azt szeretnék, hogy minél magasabb szintű legyen a futball és egy jó együttesbe kerülhessenek be az utánpótlás-labdarúgók. Persze, mindig vannak néhányan, akik azt mondják, csakis a saját nevelésre kell építeni. Az egyensúly valahol a színtiszta átigazolt és a színtiszta helyi csapat között van, ezt kéne megtalálni – de nekünk ez a gazdasági okok miatt jelenleg nem reális célkitűzés. Az elemek megfelelő arányú vegyítése adhat ki egy olyan állapotot, amelyre a nézők kíváncsiak – tehát a kötődés és a kvalitás a két fő pillére ennek. Egyik véglet sem kívánatos, ezért lehetett nálunk Böőr Zoltán és Sárközi Norbert egyszerre – vázolta álláspontját Dobos Barna.

Olvasói sztorik