NB II

Visszatért a régi edző az NB II-es Dunaújvároshoz

Sajtótájékoztatón számolt be a klubot érintő változásokról, a közelmúlt történéseiről, vagyis a felnőtt csapattal kapcsolatos legfontosabb kérdésekről ma délután a Dunaújváros PASE vezetése – írja a www.dunaujvaros.com.
A tájékoztató elején Sallói István sportigazgató összegezte az elmúlt napok és hetek döntéseit, kiemelve, hogy ahhoz, hogy stabilizálni tudják a klub pénzügyi helyzetét, meg kellett hozniuk azokat a fájdalmas döntéseket, melyek a hivatásos státuszú játékosok, illetve a teljes szakmai stáb szerződéseinek felbontásáig vezettek. Ez azt jelentette, hogy piacképes labdarúgói játékjogát értékesítette, míg a többieket elengedte a klub vezetése, így a DPASE felnőtt együttesét fiatal amatőr, vagyis fizetés nélkül játszó labdarúgók alkotják majd a 2015/2016-os szezon tavaszi idényében, míg a vezetők társadalmi munkában látják el feladataikat.

Ezek a drasztikus lépések mindenképpen szükségesek voltak ahhoz, hogy minimalizálni tudják kiadásaikat, ám emellett különböző tartozásaikat is ki akarják és ki is fogják fizetni, melyhez megfelelő hátteret nyújthat a Magyar Labdarúgó Szövetség “fiatal szabálya” is, hiszen a hátralévő tizenöt bajnoki találkozó mindegyikén maximalizálni tudják az ebből befolyó összeget, amit meccsenként maximum ötmillió forintban határozott meg a szövetség. A klub vezetése szerette volna eloszlatni a stadionnal, annak rekonstrukciójával kapcsolatos téves információkat is, hiszen többen azt gondolják, hogy a stadion a klub tulajdona, így ő rendelkezett a felújítására fordított összegekkel, holott ez egyáltalán nincs így, s bár természetesen nagyon örülnek a korszerűsítési munkálatoknak, soha nem volt és nem is lesz ellenőrzésük az erre fordított eddigi és további összegek felett.

A felnőtt csapat régi-új vezetőedzője, Dobos Barna szerint a keretet alkotó fiatal játékosok komoly bizonyítási lehetőséghez jutottak azzal, hogy ők játsszák végig az NB II-es tavaszi szezont, s bár céljaik természetesen vannak, ezek egyelőre nem pontokban mérhetők.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik