NB II

Ajaj! Bedobta a törölközőt a Dunaújváros, amatőrökkel folytatja

Felbontotta a hivatásos labdarúgó, valamint a szakmai stáb szerződését az NB II-es Dunaújváros.

A tabella hetedik helyén álló együttes a tavasszal többnyire saját nevelésű fiatal játékosokat szerepeltet a mérkőzéseken – olvasható a klub hivatalos honlapján. Úgy fest, a teljes gazdasági összeomlást csak drasztikus lépésekkel tudja elkerülni a DPASE, amely a következő tájékoztatást adta a honlapján.

„Tisztelt Szurkolóink!
Ezúton szeretnénk ismét tájékoztatást adni a klub körül kialakult helyzetről, a döntésekről és azok hátteréről.
Már a szezon kezdetén is őszintén beszéltünk a nehézségeinkről, a klub gazdasági instabilitásáról. Terveinket a felnőttcsapatunknál igyekeztünk az elvárások és lehetőségek egyensúlyban tartásával kialakítani, és olyan eredményt elérni, hogy elérhető közelségbe maradjon a feljutás, ha sikerül extra forrásokat bevonni. A pályán elért eredményünk alapján ez nem lett volna irreális célkitűzés tavaszra, de sajnos nem sikerült új szponzort, szponzorokat találni, így a gazdasági hátterünket nem sikerült továbbra sem stabilizálni, javítani.
Az egyik főszponzornak csak a szezon végéig szólt az egyszeri támogatása az első osztályban bennmaradástól függetlenül. Sajnos az elmúlt két-három évet nézve az előirányzott szponzori és támogatási összegek nem realizálódtak teljes mértékben. Az idei őszi szezonban pedig továbbra sem volt szponzorációs támogatónk. Ezt egyetlen első illetve másodosztályú klub sem bírná el.
Ennek következtében a vezetőség a dunaújvárosi labdarúgás hosszú távú működésének érdekében úgy döntött, hogy a klub gazdasági hátterét megpróbálja rendezni, de ehhez a tavasszal esedékes bevételeket a felhalmozott kötelezettségek teljesítésére kell fordítani. Ez az oka, hogy tavasszal döntő többségben saját nevelésű fiatal játékosokat szerepeltetünk a másodosztályban.
A fentiek miatt a hivatásos szerződéssel rendelkező játékosokkal és a teljes szakmai stábbal szerződést bontottunk. A fájdalmas, de szükségszerű intézkedések megteremthetik nyárra egy rendezett klub működtetésének alapjait.
Tudjuk, hogy nehéz tavasz elé nézünk, ahol nagyon nagy szükségünk lesz a szurkolóink támogatására, türelmére. Mottónk: küzdeni mindig, feladni soha!”

Dunaújváros PASE elnökség
Olvasói sztorik