NB II

Egymilliárdnál is többet ér a Gyirmót kerete

A legdrágább NB II-es játékosok közül három is a Roma-verő csapatnál szerepel; a Mezőkövesd is kiemelkedik.

Kapcsolódó cikkek

Hajrájához érkezett a nyári átigazolási időszak. Bár még várhatóak erősítések, nagy eséllyel a keretek többsége késznek tekinthető a négy forduló óta zajló NB II-ben is. Legutóbbi összeállításunkban sorra vettük az élvonal legdrágább játékosait, most pedig a másodosztályú TOP10-nek jártunk utána.

Nyáron jelentősen megerősítette keretét a Gyirmót FC, amelyhez többek között érkezett a pécsi Balogh Béla is, aki a másodosztályba szerződésével a liga legértékesebb játékosa lett. A német transfermarkt.de becslése alapján 400 ezer eurós vételárral büszkélkedhet. Rutinos védőtársát, a szintén egykori válogatott Vermes Krisztiánt taszította le a trónról: a szolnoki hátvéd 300 ezer euróra taksált értékkel követi a sorban.

A harmadik helyen többen osztoznak, köztük két-két gyirmóti és mezőkövesdi játékos: a kétszeres NB I-es gólkirály, Bajzát Péter és borsodi csapattársa, Harsányi Zoltán is 250 ezer eurós értékkel áll a dobogó alsó fokán, csakúgy, mint Gyirmótról Varga Róbert, és a nyári szerzemény Vass Patrik. Ugyancsak negyedmilliós vételárra becsülik a dunaújvárosi Vaskó Tamást, a szegedi Vlagyimir Veszelinovot, a váci Dlusztus Andrást, a szolnoki Balajti Ádámot és a zalaegerszegi Koller Krisztiánt is.

Ők tizenegyen alkotják a legértékesebb játékosok sorát, míg utánuk olyan nevek következnek 200 ezer euró körüli értékkel, mint például a szintén egykori NB I-es gólkirály Simon Attila, a Győr színeiben bajnok Völgyi Dániel, a nyarat még a Vasasnál kezdő Bori Gábor, vagy a korábban Cipruson is bizonyító, a Videotonnal bajnoki címet is ünneplő kapus, Sebők Zsolt – ők kivétel nélkül szintén a bajnokaspiráns Gyirmót játékosai.

A Gyirmót kerete a legértékesebb

A nyári „nagybevásárlásnak” is köszönhetően a listavezető, a felkészülési időszakban az AS Romát is legyőző Gyirmót FC kiemelkedik a bajnokságból. A német portál adatai alapján a keret összértéke meghaladja a 3.5 millió eurót (3.6), ami közel 1.1 milliárd forintot jelent a mostani árfolyamon. A Mezőkövesd-Zsóry FC keretét 2.93 millió euróra becsülik, míg rajtuk kívül a Szolnoki MÁV FC (2.53 millió euró), a Dunaújváros PASE (2.25), a Kisvárda-Master Good (2.18) és az FC Ajka (2.05) lépte át a kétmilliós határt.

Olvasói sztorik