Nemzetközi foci

Világszenzáció: AS Roma – Gyirmót 1-2

Totti és a többi sztár is játszott a Serie A ezüstérmesénél, mégis a magyar másodosztályú csapat győzött.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
AS Roma (olasz) – Gyirmót FC 1-2 (0-1)
Pinzolo, 4000 néző
Roma: De Sanctis – Maicon, Mapou Y., Castán, Cole – Ucan, Paredes – Iturbe, Falque, Gervinho – Totti. Cserék: Machin, Pop, Di Livio, Capradossi, Calabresi, Anocic, Paredes, Machin, Ndoj, Vestenicky, Sanabria, Destro. Edző: Rudi Garcia
Gyirmót: Sebők – Nagy S. (Bohner, 55.), Lázár P., Balogh B. (Lengyel D., 10.), Völgyi (Présinger, 68.) – Madarász, Kiss M., Paku, Szegi (Molnár, 75.) – Beliczky (Hajba, 81.), Simon Attila (Farkas, 55.). Edző: Bene Ferenc
Gólszerzők: Destro (69.), illetve Beliczky (28.), Simon A. (50.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Pinzolóban edzőtáborozó olasz ezüstérmes AS Roma ellen játszott felkészülési mérkőzést az NB II-ban legutóbb harmadik helyezett Gyirmót FC. Az itáliai sztárcsapat rendkívül erős összeállításban lépett pályára, Francesco Totti is a kezdőben kapott helyet. Ez volt a rómaiak nyári első edzőmeccse, hiszen a Serie A első fordulójára csak augusztus végén kerül sor. A lelátón nagyjából négyezren voltak.

Ennek ellenére már az első percben veszélyeztetett a győri együttes: az első percben Kiss Máté szögletét 14 méterről Balogh Béla rúgta a kapufára. A folytatásban nagy meglepetésre egyenlő erők küzdelmét hozta a meccs. A 12. percben Totti szabadrúgását ütötte ki Sebők Zsolt. Két perccel később Faque adott balra Gervinhónak, aki egy csel után lőtt, de Sebők védeni tudott, majd a kipattanóra Falque csapott le, azonban a gyirmótiak kapusa újabb bravúrt bemutatva hárítani tudott.

A 19. percben Paku lőtt egy ellentámadás végén húsz méterről a kapu fölé. Ezt követően Gervinho tört előre a védők között, majd remek ütemben tett Falque elé, utóbbi lövését bravúrral a kapujából remekül kimozduló Sebők. A 25. percben egy jobb oldali beadást Beliczky lőtt 13 méterről kicsivel a kapu mellé. Három perc elteltével Lengyel jobbról készített középre Paku elé, aki okosan nem lőtt, hanem Beliczky elé tálalt, ő pedig 14 méterről a keresztléc segítségével a kapu közepébe bombázott (0-1).

Tíz perc elteltével válaszoltak a rómaiak, de az ő találatukat les miatt nem adták meg. A 34. percben Maicon tett balról Machinhoz, aki 15 méterről lőtt, de a keresztléc alá tartó labdát Sebők hatalmas bravúrral a kapu fölé tolta.

https://www.youtube.com/watch?v=sg0JUFJermQ

Az első félidőben egy, a szünetben további kilenc cserét hajtott végre Rudi Garcia vezetőedző, úgyhogy Totti a második felvonásban már nem volt pályán. Az ötvenedik percben Beliczky vezette rá a rómaiakra a labdát, majd a balösszekötő helyén érkező Madarász elé készített, aki remekül adott a középen érkező Simon Attila elé, ő pedig becsúszva, laposan a kapu bal oldalába lőtt (0-2). A magyar élvonal korábbi társgólkirályának jól megy a sztárcsapatokkal szemben, hiszen egy évvel ezelőtt az angol Chelsea ellen gólpasszt adott.

A 64. percben Madarász lekészítése után Farkas lőtt 17 méterről, de a labda egy védő fejéről szögletre vágódott. Öt perc múlva egy szöglet után Destro csúsztatott a rövidre mozduló kapus helyére (1-2). A 72. percben Ucan 19 méteres szabadrúgását Sebők ütötte hatalmas bravúrral a kapu fölé. Négy perccel később Ndoj lövése után Sebők mentett újfent hatalmasat. Mivel több gól már nem született, az edzőmeccs szenzációs meglepetéssel zárult: a Gyirmót 2-1-re legyőzte a sztárjaival felálló AS Romát – tudósított a a győri klub honlapja.

Nagy várakozások előzték meg a mérkőzést, amelyen nagyot küzdött a Gyirmót. Közönségszórakoztató mérkőzésen mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. A négyezer néző előtt megrendezett találkozón végig koncentráltan játszott a magyar csapat, aminek eredménye a 2-1-es győzelem. Erre a nagy figyelemre azért is volt szükség, mert a szünetben sor cserélt Rudi García, míg a vendégeknél a korai kényszerű változtatás kivételével pályán maradt a kezdő. Nagy alázattal, az ellenféltől nem megilletődötten játszottunk, megérdemelten nyertünk – írja a Gyirmót FC honlapja.

Edzői értékelések

Rudi Garcia, AS Roma: – Gyűlölök veszíteni. Tudom, hogy a játékosok keményen dolgoztak, és fáradtak, de tudnánk ezt jobban is csinálni… Boldog vagyok a fiatalok miatt, ők mindent beleadtak. A 4-2-3-1-es felállás egy lehetőség, de ma inkább a több hiányzónak volt köszönhető.

Bene Ferenc, Gyirmót: – Egy olyan nagy élményen vagyunk túl, aminek feltétlenül erőt kell adnia a folytatáshoz, A játékosok bebizonyították maguknak is, hogy szervezettséggel, bátorsággal és hittel sokra képesek. Továbbra is a bajnokságra készülünk, de büszke vagyok a játékosokra, igazi sportemberek.

Fanyalog az olasz sportsajtó

A vezető itáliai sportlap, a La Gazzetta dello Sport már a tudósítás címében is KO-t, vagyis kiütést emelget, és azt írja: egyetlen pozitívuma volt a meccsnek, hogy 301 nap után ismét pályára léphetett Leandro Castan. Ami magát a mérkőzést illeti: hamisan muzsikáltak a rómaiak Rudi Garcia vezetőedző harmadik idényének kezdetén. A szurkolók egy része ennek ellenére megtapsolta a kedvenceket, de gúnyolódó kiírásokat is lehetett létni.

A visszatérő Castan egy félidőt kapott, küzdött, gyakran ütközött, tehát a hosszú kihagyás ellenére sem féltette magát. Rajta kívül csak Cole és Paredes képviselte a minőséget, mert a névtelen ellenfelet hanyagul kezelte az AS Roma.

Olvasói sztorik