NB I

Juhász és Lamah az NB I legdrágább játékosai

A Videoton-védő és a ferencvárosi támadó holtversenyben állnak a legértékesebb labdarúgók listáján.

Kapcsolódó cikkek

Hamarosan lezárul a nyári átigazolási időszak az európai bajnokságokban, így az OTP Bank Ligában is. Bár még bőven várható új érkező a csapatokhoz – a többi között például a Diósgyőr és a Fradi is bejelentett egy-egy válogatott igazolást a héten –, a legértékesebb játékosok élmezőnye már aligha változik.

Az NB I legdrágább játékosainak sorát jelen pillanatban Juhász Roland vezeti, akit a német transfermarkt.de portál 1.2 milliós vételárral tart nyilván. Azonban a Videoton sérülés után lábadozó védője nem egyeduralkodó: a télen még 1.5 millió eurót érő ferencvárosi Roland Lamah-t is hasonló értékre becsüli a lap.

A Fradi-kapus Dibusz Dénes piaci értéke folyamatosan nő: míg tavaly ilyenkor 400 ezer euróra taksálták, addig most már egymillió eurós vételárával holtversenyben a harmadik a sorban a diósgyőri csapatkapitány Koman Vladimirrel. Varga József értéke esett, a debreceni középpályás a téli egymilliós értékhez képest most 200 ezerrel kevesebbet ér, s szintén 800 ezer euróra árazták be Gyurcsó Ádámot (Videoton), Cristian Ramírezt (Ferencváros) és Mbaye Diagnét (Újpest) is.

Az NB I TOP10-es listáját 14 játékos alkotja: a kilencedik legdrágább labdarúgónak pillanatnyilag a videotonos Vínicius mondhatja magát (750 ezer euró), míg három csapattársa, Filipe Oliveira, Rudolf Gergely és Kovács István, valamint a ferencvárosi Stanislav Sesták és az újpesti Aszmir Szuljics egyaránt 700-700 ezer eurót érnek.

A Videoton a legértékesebb

Bár a bajnoki címvédő Videoton pocsék rajtot vett, sőt már edzőt is váltott, még így is a székesfehérvári a legértékesebb keret az NB I-ben. A lap összesítése alapján mintegy 10.95 millió eurót tesz ki az első csapat játékosállománya, ami 630 ezer euróval több, mint a trónkövetelő Fradi összértéke. Csak ez a két klub lépte át a tízmilliós határt, a harmadik DVSC már csak 8.1 milliós értékkel bír.

Az NB I játékosállományának összértékét 77.75 millió euróra becsülik, ami kicsivel több, mint negyvenmillióval marad el a világ két legértékesebb játékosa, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo 120-120 milliós saccolt értékétől.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik