Nemzetközi foci

Európa legrosszabb bajnoka a Videoton

Nincs még egy címvédő a kontinensen, amely annyi pontot vesztett volna, mint a magyar csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Öt eddigi mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg a bajnok Videoton az élvonal új szezonjában. A címvédő nagyon gyengén rajtolt, három pontjával a tizedik helyen áll, megelőzve a szintén egy-egy győzelemmel álló Diósgyőrt és Békéscsabát.

A székesfehérvári együttes mélyrepülése a kontinensen is egyedülálló: nincs még egy olyan bajnok a 2015–2016-os idényben, amely több pontot veszített volna az első fordulókban, mint a magyar.

A Vidi a már említett öt meccsen három pontot szerzett, vagyis 12-t már most elhullajtott. A székesfehérváriak Európa Liga-selejtezőbeli ellenfele, a Lovrencsics Gergőt, Holman Dávidot és Kádár Tamást is foglalkoztató lengyel bajnok Lech Poznan öt kör után négy ponttal áll, míg a román címvédő Steaua Bucuresti hét bajnokin eddig tíz pontot zsebelt be, vagyis mindkét klub 11-11 pontot hullajtott el, eggyel kevesebbet, mint a Videoton.

Rajtuk kívül jelenleg nincs olyan bajnokcsapat Európában, amely a nyáron kezdődő szezonban tíznél több pontot veszített volna. A sorban következő szlovén NK Maribor, illetve az osztrák Red Bull Salzburg nyolc-nyolc egységet hiányolhat az első hat, illetve öt bajnokija után, míg a cseh Viktoria Plzen szurkolói hét pontot sirathatnak négy bajnokit követően. A többi bajnok átlagosan három-négy pontot bukott az első fordulókban, de például a szlovák Trencín, a svájci FC Basel és az ukrán Dinamo Kijev öt forduló elteltével még hibátlan odahaza.

Olvasói sztorik