NB II

Ezúttal is a feljutás a cél Gyirmóton

Bene Ferenc elmondta: nem akarnak az ETO helyébe lépni, de az NB I-es tagságot most is megcélozzák.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hosszú évek óta próbálkoznak az élvonalba jutással Gyirmóton, de vagy a pályán, vagy a zöld asztal mellett mindig közbejött valami. A szombaton induló másodosztályú bajnokság előtt ezúttal is csak a feljutás lehet elfogadható a nyáron az olasz AS Romát is legyőző egyesületnél, és úgy tűnik, ehhez immár minden rendelkezésre áll. A csapat vezetőedzőjével, a Diósgyőr utánpótlásától távozó Bene Ferenccel beszélgettünk.

– Az edzőmérkőzéseken kitűnő eredményeket értek el, ráadásul az igazolások is jól sikerültek. Elmondható, hogy remek felkészülési időszakon vannak túl?
– Nem volt zökkenőmentes az elmúlt néhány hét, hiszen több sérülés is hátráltatta a munkánkat. Beliczky Gergő és az utánpótlásból felkerülő Szegi Vince még nagyjából négy hétig nem léphet pályára. Ettől függetlenül komoly munkát végeztünk, a játékosok abszolút tettre készen, önbizalommal telve várják a bajnokságot – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Bene Ferenc.

– Ezúttal is a feljutás a cél?
– Természetesen. A feltételek adottak mindehhez, hiszen az egyesület a tulajdonosoknak, a minket is támogató Alcufer Kft-t vezető Horváth Ernőnek és Horváth Ferencnek köszönhetően folyamatosan fejlődik. A játékoskeret erős, a stadionunk bővül, tartozásaink nincsenek, így készen állunk a feladat megoldására.

– Kik lehetnek a legnagyobb riválisok?
– Korai lenne még erről beszélni. Senkit sem szeretnék kiemelni, a bajnokság rajtja előtt mind a tizenöt ellenfelünk riválisnak számít. Harminc meccset kell maximális koncentrációval végigjátszanunk, tehát hosszú út vár ránk. A közvélemény által a legjobbaknak tartott ellenfelek mellett biztosan lesznek meglepetéscsapatok is. Öt-hat forduló után valamelyest tisztul majd a kép.

– Hogyan hatott az ön és a csapat munkájára Szentes Lázár hirtelen távozása?
– Szentes Lázár személyében kitűnő, rutinos szakember hagyta el az egyesületet. A jelenlegi játékoskeretet kilencven százalékban ő állította össze, de mivel a felnőtt csapattal kapcsolatos szakmai munka az én hatáskörömbe tartozik, a futballisták a távozásából nem sokat érzékeltek. Számomra jelentett ez nagyobb változást, mert attól függetlenül, hogy a munkámba nem szólt bele, komoly külső segítséget jelentett nekem, ráadásul az egyesület vezetőségében most nincs kimondott futballszakember.

– Úgy tűnik, a közeljövőben a Gyirmót veheti át a Győri ETO helyét a legjobbak között. Mekkora terhet jelent ez az egyesület számára?
– Az ETO tradícióját nem lehet túllépni a régióban, nem is ez a célunk. Remélem, mihamarabb visszajutnak a legjobbak közé. Jelenleg mi pályázunk a legnagyobb eséllyel az NB I-be jutásra a régióból, de ez inkább édes teher számunkra. A keretünk tele van első osztályt megjárt, a terveink megvalósításához megfelelő képességű játékosokkal, számukra nem jelenthet extra terhet a feljutás kiharcolása.

Olvasói sztorik