Nemzetközi foci

A Fiorentina sem bírt a Gyirmóttal

Az AS Roma legyőzése után a másik olasz sztárcsapat ellen nem kapott gólt Bene Ferenc együttese.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
ACF Fiorentina (olasz) – Gyirmót FC 0-0
Moena, Olaszország. 1500 néző
Fiorentina 1. félidő: Tatarusanu – Tomovic, Bagadur, Savic, Alonso – Borja Valero, Capezzi, Bangu – Joaquin, Gomez, Bernardeschi. 2. félidő: Lezzerini – Camporese, Gonzalo, Hegazy – Fazzi, Diakhate, Bakic, Vecino, Bittante – Ilicic, Rebic. Edző: Paulo Sousa
Gyirmót: Somogyi – Nagy S. (Hajba, 86.), Lázár P., Balogh B., Völgyi – Kiss M., Paku – Beliczky, Madarász, Szegi (Farkas, 77.) – Simon Attila (Tóth N., 73.). Edző: Bene Ferenc

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az AS Roma legyőzése után újabb olasz sztárcsapat, az ACF Fiorentina ellen játszott felkészülési mérkőzést a másodosztályú Gyirmót FC.

A tizedik percben Savic ugrott a legmagasabbra egy szögletnél, fejese a kapufán csattant. Beszorította a Fiorentina a Gyirmótot: az élőképes közvetítésből a 15. percig nem derült ki, hogy a kamera csak a gyirmóti térfelet tudja-e venni, vagy teljes egészében forgatható – ekkor azonban egy olasz hazaadás utóbbit igazolta. A 22. percben Tatarusanu ütött ki röviden egy beadást, de vetődve menteni tudott a berobbanó Beliczky elől. A másik oldalon hasonló helyzetben Somogyi védett magabiztosan.

A félidő közepén Bernardeschi lőtt jó húsz méterről, lökete még súrolta a keresztlécet is, de felülről. Fél óra elteltével Gomez fejelhetett jó helyről, azonban Somogyi ezúttal is kiválóan helyezkedett. A félidő hátralevő részében sem változott a játék képe, végig a gyirmóti térfélen pattogott a labda, a jól záró védelemmel viszont nem tudott mit kezdeni a korábbi Videoton-edző, Paulo Sousa által irányított ellenfél.

A szünetben teljes sort cseréltek az olaszok, de a játék képén ez semmit nem változtatott: a 48. percben Somogyi volt máris munkában, szögletre mentett egy lövést, majd a veszélyesen kanyarodó sarokrúgást magabiztosan húzta le. Kicsivel később Ilicic fordult le védőjéről, de tizenhat méterről centikkel mellé lőtt.

A hatvanadik percben megint Ilicic villant: két védő szorításában tört be a tizenhatoson belülre, majd a hosszú sarkot vette célba. Lövése a kapufa belső éléről éppen Somogyihoz pattant vissza. A fordulásból Völgyi lőtt, a kapus szögletre mentett, melyet Madarász kis híján érintés nélkül csavart a hosszú sarokba. A Fiorentina nyomasztó fölénye nem enyhült, de Somogyi kapuja nem volt közvetlen veszélyben.

Az utolsó negyedórában is lábról-lábra járatta a labdát az olasz ellenfél, de már a tizenhatos megközelítése is egyre nehezebben ment a továbbra is jól záró magyar hátsó alakzat ellen. Alig tíz perccel a vége előtt Diakhate lábában volt a győztes gól, de kiszorított helyzetben a hosszú sarok mellé lőtt. Bár alig volt a labda a gyirmótiaknál, a védelem jól állta az ellenfél rohamait, így az AS Roma után újabb olasz élvonalbeli csapatot tréfált meg az NB II-es rajtra készülő együttes.

Olvasói sztorik