NB II

„Szentes Lázár távozása? Bevallom, nem számítottam rá!”

Bene Ferenc vezetőedző szerint jól erősített a nyáron a Gyirmót FC Győr.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az NB II-es Gyirmót FC Győr vezetőedzője, Bene Ferenc a kisalfold.hu-nak adott interjút. A szakember beszélt a keretről, a Roma legyőzéséről, és természetesen Szentes Lázár távozásáról is.

– Szentes távozása? Bevallom, nem számítottam rá. Úgy terveztük, én vezetőedzőként, ő pedig külső kontrollként, a szakmai feladatok irányításával segíti a munkát Gyirmóton. Ettől függetlenül emberileg és szakmailag is megértem a döntését, sok sikert kívánok neki a továbbiakban. Nyilván hiányozni fog, de nélküle kell tovább dolgoznunk. A szakmai stáb már kialakult, s a játékoskeret is csaknem teljes.

És hogy miért váltott csapatot?

– Nagyon jól éreztem magam Diósgyőrben, és csak olyan másik klubban gondolkodtam, ahol vannak célok. Egyetlenegy dologtól, a langyos víztől tartok. Gyirmóton erről szó sincs, örömmel szerződtem a klubhoz.

Bene elégedett az erősítésekkel.

– Még ugyan nincs vége az átigazolási időszaknak, véleményem szerint eddig is jól erősítettünk. Amit munkamorálban tapasztaltam, azzal maximálisan elégedett vagyok, minden labdarúgónk motivált. Ez persze nem jelenti azt, hogy már az első fordulóban gördülékeny lesz a csapatjátékunk, de amit az edzéseken, felkészülési meccseken láttam, bizakodásra adhat okot.

– Meglepően reálisan dolgozták fel játékosaink a Roma elleni győzelmet és a Fiorentina elleni döntetlent is. Nyilván nekem mint edzőnek és a játékosoknak is elismerésre méltó a két eredmény, de tudjuk, ezekért nem jár pont. Önbizalmat viszont adhat a két meccs, s a futballistáink saját bőrükön érezhették azt, hogy ha megvan a megfelelő csapategység, alázat, fegyelem és bátorság, az eredmény sem marad el.

Olvasói sztorik