NB II

Nem ünnepeltek a Roma-verők

A gólszerző Beliczky Gergő arra vágyik, hogy a győri csapat végre feljusson az élvonalba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem túlzás, ha azt mondjuk: az egész magyar sportsajtó a Gyirmót FC sikerétől volt hangos szombat este. A másodosztályú győri csapat ugyanis 2-1-re győzött Olaszországban az egyik legismertebb európai csapat, a Bajnokok Ligája-résztvevő AS Roma ellen. A Farkasok első nyári felkészülési mérkőzésén szinte minden világsztár a kezdőben kapott helyet, a magyar vendégek azonban egy gyors kapufával jelezték, hogy ők is a pályán vannak, majd Beliczky Gergő jóvoltából a vezetést is megszerezték. A szünet után Simon Attila is eredményes volt, úgyhogy Mattia Destro találata csak a szépítésre volt elegendő.

A nagy visszhangot kiváltó siker után a Rangadó.hu érdeklődésére Beliczky elmondta, hogy nem ünnepelték meg a győzelmet, mert az elsődleges céljuk az eredményes bajnoki szereplés, ahhoz viszont kétségtelenül lökést adhat a szombat esti meccs emléke.

– Hogyan készültek az olasz futball egyik legjobb, legismertebb csapata ellen?
– Minden meccsre úgy megyünk ki, hogy nyerni szeretnénk. Tudtuk, hogy az ellenfél más kategóriát képvisel hozzánk képest, ennek ellenére próbáltunk szervezetten játszani, csapatként funkcionálni. Azzal a céllal mentünk ki a pályára, hogy ebből a felkészülési meccsből a későbbiekben profitálni tudjunk a bajnoki szereplés során, hiszen az elsődleges célunk nem az, hogy nyerjünk a Roma ellen, hanem az, hogy kiharcoljuk a feljutást az NB I-be idén – kezdte Beliczky Gergő

– Új a szakmai stáb Gyirmóton, és a játékoskeretben is több változás történt. A szombati eredmény azt mutatja, hogy máris remekül összekovácsolódtak…
– Igen, az edzői stáb és a játékosállomány is átalakult, de még az út elején vagyunk. Augusztus elején kezdődik a bajnokság, addigra szeretnénk tökéletesen összeérni. Tudjuk, hogy ez egy hosszú folyamat, de még egyszer mondom: az elsődleges célunk az, hogy sikerüljön végre a feljutás.

– A felkészülés során egy ilyen nagy siker biztosan nagy lökést adhat a napi munka során, másrészt pedig egy egész életre emlékezetes marad, pláne, ha gólt is szerez valaki…
– Persze, megpróbálunk ebből táplálkozni, és a pozitívumokat magunkba szívni, hiszen később, a bajnokság során biztosan lesznek nehezebb pillanatok.

– Rögtön a meccs elején a kapufát találták el, majd az első gólra sem kellett sokat várni. Egy kicsit sem voltak megilletődve? Hiszen nem akárkik alkották a másik csapatot…
– Azt beszéltük meg, az volt a célunk, hogy próbáljuk fenntartani a koncentrációt az elejétől a végéig. Szerintem ennek is tudható be, hogy fejben már az első pillanattól rajta voltunk a meccsen.

– Volt értékelés vagy ünneplés a lefújás után?
– Mivel későn ért véget a meccs, a vacsora után mentünk aludni, de nem is szállunk el ettől az eredménytől, hanem folytatjuk, csináljuk tovább azt a munkát, amit terveztünk.

Olvasói sztorik