NB II

Sírva vagy nevetve, de bajnok lesz a Nyíregyháza

A harmadosztályba visszasorolt klub vezetése válaszolt a szurkolói kérdésekre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szurkolói ankétot tartott a licenchiány miatt az élvonalból kizárt Nyíregyháza Spartacus. Az összejövetelen több mint háromszáz drukker előtt elhangzott: cél az NB III-as bajnoki cím. Ezúttal Révész Bálint tulajdonos családi gyász miatt nem vehetett részt az eseményen.

„A vezetőség számára nem volt kérdés, hogy folytatja-e az itt megkezdett munkát, a játékosok közül minél többet szerettünk volna megtartani – idézi a szon.hu Brekk János szakmai igazgatót. – Végül kilencen maradtak, nekik jár a tisztelet és a köszönet, hogy két évet a csapat visszajuttatására áldoznak a pályafutásukból, holott mindegyikőjüknek lett volna más lehetősége. Keserves bajnoki év elé nézünk, minden csapat és játékos ellenünk vívja majd élete mérkőzését, de hogy megnyerjük a bajnoki címet, afelől nincs kétségem. Annyi a kérdés, hogy sírva vagy dalolva.

A szurkolók még mindig nehezen térnek napirendre az élvonalból történő kizárás felett, ezért több kérdés is elhangzott ezzel kapcsolatban. A csapat részéről Dr. Ökrös András ügyvezető válaszolt.

„Nem szeretnék részletekbe bocsátkozni, hiszen jogi úton akarjuk bizonyítani igazunkat. Be kell ismerni, hogy ott követtünk el hibát, hogy a szövetség törvényszegéseit nem hangsúlyoztuk következetesen” – mondta a klub vezetője.

Brekk János szakmai igazgató a nyári játékosmozgásról beszélt.

„Négy olyan játékos távozott Pekár, Halenár, Fodor Ferenc és Balogh János személyében, akik meghatározó emberek voltak, és akikre hosszú távon számítottunk volna. Kilencen viszont igent mondtak a folytatásra, hozzájuk pedig próbáltunk olyan labdarúgókat igazolni, akikkel közösen eredményesek lehetünk. Huszonegy fősre terveztük a keretet, most húsz játékosunk van, így Mátyus Jánosnak van egy bónusza, akit igazolhat. Elsősorban belső védőben és támadóban gondolkodunk” – mondta a szakmai igazgató.

Mátyus János szerint senkinek nincs bérelt helye a csapatban, és reméli, hogy egyre több fiatalt beépíthet.

„Sok megyei kötődésű labdarúgó került a felnőtt kerethez, de csak azért mert innen származnak, még nem lesz helyük a kezdőben. Meg kell küzdeniük azért, hogy kiszorítsák szélről Zoran Koszticsot vagy középről Igor Zofcákot. Erősödniük kell fizikálisan, mentálisan és technikailag is” – mondta a vezetőedző.

Összesen 17 új játékosa van a Nyíregyháza Spartacusnak, közülük néhány fiatal kettős igazolással a Bozsik Akadémiában is játszik. Mátyus János vezetőedző egyesével mutatta be az új labdarúgókat, és adta át nekik a Szpari mezét. Vasárnap aztán kezdődik a szezon… – tudósított a klub honlapja.

Olvasói sztorik