NB II

Szolnokot vert a Nyíregyháza

Rosszul sikerült a főpróba az NB II-es csapat számára; a Spartacus ismét bizonyította, hogy nem a harmadosztályban lenne a helye.
Felkészülési mérkőzés
Szolnoki MÁV FC – Nyíregyháza Spartacus 1-2 (0-1)
Szolnok
Szolnok: Pokorni – B. Tóth (Búrány, 62.), Kovács O., Vermes (Papucsek, a szünetben), Rokszin (Fritz, a szünetben) – Nagy I., Kenderes – Lengyel, Gajdos (Hamar, 62.), Tóth B. (Zvara, 62.) – Horváth P. (Balajti, a szünetben). Edző: Kis Károly
Nyíregyháza: Ovszijenko – Rubus, Rakovics, Jagodics B. (Ács, 71.), Törtei (Vámos, 53.) – Kosztics, Abdouraman, Ramos, Rezes – Pölöskey (Kapacina, 51.), Pálinkás (Farkas, a szünetben). Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Balajti, illetve Törtei, Abdouraman

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Jövő szombaton a Soroksár ellen már bajnoki mérkőzés vár a Szolnok csapatára az NB II-ben, a licenchiány miatt az élvonalból kizárt Nyíregyháza pedig a DVSC-DEAC ellen játszik majd a harmadosztályban, azaz mindkét együttes főpróbát tartott a felkészülési mérkőzésen. A szerb középhátvéd, Rakovics ismét lehetőséget kapott a Szpariban. A REAC ellen nem keltett rossz benyomást, de a szakmai stáb tovább teszteli. Jagodics Bence a hét elején betegsége miatt edzéseket mulasztott, de pályára léphetett. Igor Zofcák sípcsontjában begyulladt a csonthártya, így ő nem szerepelhetett, de a jövő héten már számíthat rá a szakmai stáb.

A találkozó a vendégek gyors góljával indult, a második percben Törtei szabadrúgása landolt Pokorni kapujába (0-1). Az első játékrészben több helyzetet is kialakítottak a hazaiak, nyomás alatt tartották ellenfelüket, de nem tudták gólra váltani mezőnyfölényünket.

A szünetet követően egy mintaszerű akció végén Balajti Ádám góljával sikerült egyenlíteni, ám a házigazdák öröme rövid ideig tartott, mert két perccel később egy szöglet után Abdouraman fejjel talált a kapuba (1-2). Mint később kiderült, győztes gólt szerzett a kameruni középpályás.

– Nagyon jó felkészülési mérkőzést játszottunk a Nyíregyháza csapatával. A vendégek, mint tudjuk az NB III-ban indulnak, ennek ellenére meg tudták tartani az NB I-es keretük nagy részét. Ez helyenként látszott is – kezdte értékelését klubja honlapján Kis Károly, a Szolnoki MÁV FC vezetőedzője. – Mindkét csapatnak voltak lehetőségei. Számunkra figyelmeztető jel, hogy két rögzített játékhelyzetet követően kaptuk a gólokat. Ezek levédésére jobban fel kell készülni. Ami a támadójátékunkat illeti, több helyzetet is kialakítottunk, de csak egyet tudtunk kihasználni. Sok sikert kívánok a Nyíregyházának.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik