Nemzetközi foci

Kapósak a kizárt klubok légiósai

A Győri ETO keretéből ragadt meg a legtöbb külföldi a magyar élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mint ismert, öt klub, a Pécsi MFC, a Nyíregyháza Spartacus, a Lombard Pápa, a Győri ETO és a Kecskeméti TE licenckérelmét sem fogadta el az MLSZ tavasszal, így ezek az együttesek csak a harmadosztályban vagy a megyei bajnokságban indulhatnak a hamarosan kezdődő, következő idényben. Nyíregyházán kívül gyakorlatilag mindenhol teljesen új keret épült, mind a honi, mind a külföldi játékosok távoztak a korábbi csapatból.

A Rangadó.hu legújabb összeállításában annak jártunk utána, vajon a légiósok közül kik azok, akik már új klubra leltek, vagy közel állnak a megállapodáshoz.

Győrben sok légióst foglalkoztattak, nem is véletlen, hiszen a visszasorolás előtt nem sokkal még bajnokságot nyert a csapat, és szinte állandó résztvevője volt a nemzetközi porondnak. Közülük többen is a hazai élvonalban maradtak: Marko Dinjar Felcsútra, Djordje Kamber Kispestre, Marek Strestík az MTK-hoz írt alá.

A többi légiós külföldön kapott új szerződést: a szlovák válogatott kapus, Lubos Kamenár hazaigazolt, a Spartak Trnavában folytatja, csakúgy, mint a Podbrezovába szerződő Jaroslav Cellár. A télen szerződtetett Vladica Brdarovszki a macedón bajnok Vardar Szkopje játékosa lett, és szintén télen jött Dan Bucsa, aki azóta a marosvásárhelyi ASA játékosaként keresi a kenyérre valót, Miriuta László vezetőedző új klubjában. Luis Ibanez a szerb Crvena zvezdában kötött ki, Giorgi Kvilitaia hazájában talált csapatot, a Dinamo Tbiliszinél folytatja, míg Njongo Priso is ismerős terepen játszik a következő idénytől: volt klubja, a máltai Valletta hívta vissza. A bosnyák Miroszlav Sztevanovics (Banja Luka) is hazájába távozott.

Magyarországon maradt Branko Pauljevics, ő a Pécsi MFC után a Puskás Akadémiában játszik tovább. Pécsett védett a montenegrói válogatott Vukasin Polekszics, a legfrissebb hírek szerint őt a Szutjeszka Niksics csábítja. Branko Ojdanics a horvát élvonalbeli NK Istra 1961-ben lép pályára a következő szezonban, Dimitar Makrijev pedig a ciprusi Nea Szalamiszban kötött ki. Mario Tadejevics egyelőre nem találta meg új állomáshelyét.

A kecskeméti közönség kedvence, a csapatkapitány Vladan Szavics az utolsók között volt, aki még kitartott a klub mellett, de a megyei indulásra már ő sem mondott igent. Új klubjáról egyelőre nincs hír, és ugyanez igaz néhány társára is. Magyarországon maradt viszont Ivan Lovrics, aki ismét Honvéd-mezt húzhat. Mamadou „Bebeto” N’Diaye Törökországban, végül a Gaziantepspornál játszhat, Henri Eninful immár a ciprusi Doxa játékosa, és szintén a szigetországban folytatja Nebojsa Szkopljak is (Ayia Napa).

Pápáról is távozott mindenki, az újjáalakuló Perutz FC toborzón is várta az új játékosokat. Szasa Popin a Magyarországon maradók sorát erősíti, ő a Haladás vezetőit győzte meg. Rajta kívül egy légiós sorsa biztos: Vadims Zulevs hazatért a lett bajnok FK Ventspilshez.

Nyíregyházán is sok külföldi érkezett még télen is, velük sikerült kiharcolni a bennmaradást – hiába. A külföldiek közül Denis Ivanovs a lett FK Liepajában játszik tovább, Juraj Halenár pedig a cseh Sigma Olomouc játékosa lett, a többség azonban még a hírek szerint csapatot keres – L’Imam Seydit például legutóbb egy azerbajdzsáni csapat tesztelte.

Olvasói sztorik