NB I

Ők még mindig csapatot keresnek

Az NB I-ből kizárt klubok legtöbb játékosa már elkelt, de vannak még „szabadlábon” komoly nevek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mint ismert, az előző idény végén robbant a bomba, miszerint öt csapat, a Nyíregyháza Spartacus, a Lombard Pápa, a Kecskeméti TE, a Pécsi MFC, és a már korábban csődvédelmet kérő Győri ETO sem kapott licencet az élvonalra. Az öt együttes közül négy a harmadosztályban indul, míg Pápán megszűnt a profi labdarúgás, és csak a megyei osztályban éledhet újra.

Nyíregyházán félig-meddig sikerült egyben tartani a keretet, a többi klub esetében azonban jelentősen kicserélődhet a játékosállomány. Ennek kapcsán megnéztük, a legjobb játékosok közül kik azok, akik még mindig klubot keresnek maguknak.

Győri ETO

Egyértelmű, hogy a két évvel ezelőtti bajnok keretének tagjai a legkeresettebbek az átigazolási időszakban, gyakorlatilag néhány kivétellel már mindenki csapatot is talált magának. Mervó Bence az U20-világbajnokságon elért társgólkirályi címével minden bizonnyal szintén eladja magát, a legfrissebb hírek szerint jelenleg is válogat a legjobb ajánlatok közül. Rudolf Gergelyről éppen hétfőn látott napvilágot, hogy az orosz másodosztályú Tom Tomszkkal tárgyal. A bajnokságot nyerő csapatban csak epizódszereplő volt, egy évvel később azonban alapemberként segítette az együttest ezüstéremhez a szlovák válogatott kapus, Lubos Kamenár – a legfrissebb hírek szerint a már korábban távozó játékosnak szintén nincs még új csapata.

Pécsi MFC

Pécsen sem túl rózsás a helyzet, a hírek szerint 10-12 játékosnak vezényelt eddig edzést Kulcsár Árpád. Szintén sok játékos talált már új klubot, de még itt is akadnak komoly nevek. A Debrecen korábbi kapusáról, a montenegrói válogatott Vukasin Polekszicsről legutóbb azt lehetett hallani, hogy a Békéscsaba szívesen látná soraiban. A rutinos válogatott védő, Balogh Béla a Rangadó.hu szerint Gyirmótra tart, míg a 19 éves középpályás-reménység Kővári Róbert nemrég a Rangadó.hu-nak erősítette meg, hogy valószínűleg az élvonalban folytatja – a Paks színeiben lépett pályára a felkészülés eddigi szakaszában.

Nyíregyháza Spartacus

Bár Nyíregyházán is voltak távozók bőven, korántsem keletkezett akkora űr a bajnokság végén, mint a fenti két csapat esetében. A francia-szenegáli L’Imam Seydiről egyelőre nem jöttek hírek, hogy új csapatot talált volna. A svájci-horvát Mihael Kovacsevics alapember volt tavasszal, sőt a német transfermarkt.de szerint az együttes egyik legértékesebb játékosának is mondhatta magát a maga 300 ezer euró körüli becsült értékével – ő is klubot keres, csakúgy, mint a szintén hasonló értékre becsült szlovák Juraj Halenár. Féléves kitérőtől eltekintve 2009 nyara óta játszott a nyírségieknél Pákolicz Dávid, aki előbb szóban megegyezett a vezetőkkel az NB III-as folytatásról, de végül mégsem marad a csapatnál.

Kecskeméti TE

A kecskeméti csapatkapitány, Vladan Szavics jövőjéről még nem hallani, igaz, márciusban jelentették be, hogy meghosszabbította szerződését a klubnál, és a szezon utolsó mérkőzésén is sejtelmesen üzent: „Köszi, MLSZ, csak a KTE” – állt a pólóján. A hírek szerint viszont június 30-tól szabadon igazolható Sztefan Radoja, Nebojsa Szkopljak, Dejan Karan és a többi között az eddig csak kecskeméti színekben futballozó Patvaros Zsolt is.

Lombard Pápa

Alighanem Pápán híre-hamva sem lesz a tavalyi keretnek – nehezen elképzelhető, hogy az élvonalbeli labdarúgók közül bárki is vállalná a megye II-es szereplést. Mouhamadou Seye tavasszal 11 bajnokin négyszer zörgette meg a hálót, ez nem olyan rossz ajánlólevél egy klubot kereső csatárnak. A válogatott rutinnal is rendelkező, korábban a többi között a Fradiban is játszó Csizmadia Csaba is csapatot keres, míg a hórihorgas támadó, Szasa Popin éppen Szombathelyen próbálja bizonyítani, hogy helye van egy NB I-es csapatban.

Olvasói sztorik