NB II

Elfogy a pécsi keret?

Nagyon kevés labdarúgója maradt a harmadosztályban induló együttesnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyolcan már távoztak a PMFC-től, de még egyszer ennyi futballista távozása is biztosra vehető. Hogy lesz ebből csapat? – teszi fel a kérdést a Bama.hu cikke.

Lassan már hírmondó sem marad a Pécsi MFC-MATIAS tavaszi keretéből, hiszen a csapat augusztustól az NB III-ban kezdi el a bajnokságot, de a klub sorsa továbbra is függőben van. Nem is csoda, hogy a legtöbb játékos menekül Pécsről. Sokan már találtak is maguknak csapatot, aki viszont még nem, azt is összeboronálták már első- vagy másodosztályú együttesekkel.

Nézzük először azokat, akik már alá is írtak új állomáshelyükre. Az első a sorban Szatmári Lóránd volt, aki gőzerővel készül az MTK együttesével, mi több, a Vojvodina elleni Európa Liga-selejtezőben pályára is lépett a kék-fehéreknél. Fröhlich Roland Paksra szerződött, de a hírek szerint Kővári Róbert is az atomvárosban köthet ki.

A tavasszal pazarul futballozó Branko Pauljevics követte Robert Jarnit a Puskás Akadémiához, de a felcsútiak állítólag Márkvárt Dávidot is meg akarják szerezni. A másodosztályú Mezőkövesd csapata „csomagban” szerzett be három volt pécsi játékost, hiszen Nagy József, Heffler Norbert és Rácz Ferenc is hozzájuk szerződött, míg Horváth Adrián a szintén NB II-es Gyirmót játékosa lett a napokban. Branko Ojdanics már hetekkel ezelőtt megegyezett a horvát élvonalban szereplő Istra 1961 csapatával.

Itt azonban nincs vége a sornak, hiszen az Újpest Mohl Dávidot, és a nagy tehetségnek tartott Pávkovics Bencét, az élvonalba most feljutó Vasas a kanadai Manjrekar Jamest, míg a szintén NB I-es újonc Békéscsaba a montenegrói válogatott kapust, Vukasin Polekszicset szeretné szerződtetni. A korábbi válogatott védő, Balogh Béla is szóba került máshol, méghozzá Gyirmóton, míg a jó ideje Pécsett parkoló pályára tett csatár, Pölöskey Péter már egy ideje az NB III-ba zuhanó Nyíregyházával edz.

A két kapus, Gőcze Gergő és Helesfay Donát sorsáról eddig nem érkezett hír, mint ahogyan Frank Richárdról sem tudni, hogyan, de legfőképpen hol képzeli el a jövőjét. A pécsiek légiósai, Andrej Csausics, Danijel Romics, Mario Tadejevics, Ivor Weitzer és Dimitar Makrijev szerződése már nem él a PMFC-nél, így az ő esetükben is csak találgatni lehetne, hogy végül hol kötnek majd ki.

Akárhogy is, de ez sehonnan nézve nem tűnik túl biztatónak, miközben a PMFC edzésein jó, ha tizenegy játékos jön össze. Az NB III-as rajt pedig már lassan itt van a nyakunkon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik