NB II

Rendeződhet a helyzet Pécsen

Hamarosan kezdődhet az akadémia építése a harmadosztályba visszasorolt klubnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, a Pécsi MFC nem kapott licencet a következő idényre, így csak az NB III-ra adhatta le nevezését. A pécsi focit jelképesen eltemették az utolsó bajnokit követően, azóta viszont már az építkezést készítik elő a felek.

Matyi Dezső tulajdonos hajlandó megválni a klubtól, a város pedig vevő lenne rá. Ha az egyezség létrejön, akkor elkezdődhet a pécsi labdarúgás újbóli megalapozása. Erre utal Győri János ügyvezető klubhonlapon tett pénteki nyilatkozata is.

– Ma egyeztettem Matyi Dezső tulajdonos úrral és Páva Zsolt polgármester úrral. Beszélgetésünk témája a PMFC jövője volt. Mindkét fél megnyugtatott, már közel a megegyezés, várhatóan jövő héten szentesítik a megállapodást. Ez azt jelenti, hogy végre megkezdhetjük felépíteni azt az akadémiát, ahol az egyesületünkben sportoló gyermekek az ország elitjével azonos szintű képzést kaphatnak. Hamarosan tehát újra benépesülhetnek a Stadion utcai és a Kovácstelepi focipályák. Ezzel remélhetőleg meg tudjuk akadályozni, hogy tehetségeinket más klubok elcsábítsák. Természetesen szóba került a felnőtt csapat felépítése is a megbeszéléseken. Nem titok, ezen a téren nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, de hisszük, hogy kemény munkával biztosítható a folyamatos fejlődés és hamarosan ismételten a legmagasabb osztályban küzdhetnek a piros-feketék – nyilatkozta Győri János.

Az ügyvezető elárulta, szeretné, ha a régió focijának hanyatlási folyamatát meg tudnák fordítani és a Dél-Dunántúl, illetve Baranya futballcsapatainak szoros összefogásával megindulhatna a fejlődés. Természetesen múltja és támogatottsága miatt ebben a PMFC-nek kell élre állnia, de Győri János úgy hiszi, ebben a rendszerben mindenki megtalálhatja a számára megfelelő helyet.

Olvasói sztorik