NB II

Pécs 100, a támogató 200 milliót áll

Rangadó
Rangadó

2015. 07. 01. 13:23

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A keddi, rendkívüli közgyűlésen elfogadott javaslat után immár nyilvánvaló, hogy célegyenesbe érkeztek a Pécs városa és Matyi Dezső közötti tárgyalások: a harmadosztályba sorolt Pécsi MFC nemsokára az önkormányzat tulajdonába fog kerülni. Erről az ügyről, az üzletkötés részleteiről, és persze a kicsit távolabbi jövőről kérdeztea Dunántúli Napló Páva Zsolt polgármestert.

– Valóban nincs itt semmiféle titok – mondta kedden a lap érdeklődésére Páva Zsolt, Pécs polgármestere. – A tulajdonosnak természetesen voltak, vannak anyagi elvárásai, nekünk pedig azt kellett mérlegelnünk, hogy mi az a maximum, amit meg tudunk adni a PMFC-ért. Így született meg kedden ez a döntés, amely alapján ötvenmillió forintot most kell majd kifizetnünk Matyi Dezsőnek, ötvenmilliót pedig az év végéig. Hangsúlyoznom kell azonban, hogy a hiányzó kétszázat külső támogató, szponzor segítségével próbáljuk meg behozni. A tárgyalópartner mi vagyunk, az önkormányzat, s én felvállaltam, hogy ezt a helyzetet megoldom, keresünk egy megfelelő személyt, céget. Mindez tehát azt jelenti, hogy a város összesen százmillió forinttal tudja támogatni ezt a projektet.

Célegyenesben van tehát az üzlet, ugyanakkor az idő vészesen fogy, s Matyi Dezső esetében sajnos sosem zárható ki egy váratlan fordulat – jegyzik meg. Páva Zsolt a lap kérdésére válaszolva elmondta, a következő néhány napban a jogi csoport átvizsgálja az érintett cégeket, szerződéseket, s ha mindent rendben talál (amiről Matyi Dezső egyébiránt biztosította őket), s lezárul ez a kontrollfolyamat, megkötik a szerződést. „Ez maximum egy hét alatt lezajlik” – tette hozzá a polgármester.

Persze nem árt távolabbra tekinteni. Ha meg is köttetik az üzlet, hosszú távon akkor sem a város, az önkormányzat fogja működtetni a PMFC-t, hiszen erre nincs anyagi lehetősége, vagyis keresnie és találnia kell valakit, aki beszáll a pécsi futballbizniszbe – szükség van tehát egy új Matyi Dezsőre. Páva Zsolt a közgyűlése már jelezte, hogy van érdeklődő, s ezt most a lapnak is megerősítette.

– A tárgyalások folynak, s úgy tűnik, lesz olyan tulajdonos, aki ezt az egészet továbbviszi – fogalmazott szűkszavúan a polgármester, akitől hiába kérdeztük meg, hogy kiről lehet szó, nem kívánta nyilvánosságra hozni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish League football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 18, 2018. / AFP PHOTO / Pau Barrena
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.