NB II

Edzőtáborba vonul a Nyíregyháza

Döntetlent játszott első edzőmeccsén a Mátyus-csapat.
Felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus – Nyírbátor 3-3 ( 2-0)
Nyíregyháza: Ovszijenko (Perger , a szünetben) – Rubus, Szokol, Ötvös, Törtei – Zofcák (Lengyel, 60.), Abdouraman (Ramos , a szünetben) – Tóth, Kapacina (Kosztics , a szünetben) – Pálinkás (Ács, 60.), Rezes (Vámos , a szünetben). Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Rezes (2), Vámos, illetve Pálvölgyi, Baglyos, Soós

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A héten napi két edzéssel készült a Nyíregyháza Spartacus az NB III-as bajnoki rajtra, hétfőtől pedig tovább növeli a terhelést a szakmai stáb. Abaújszántón edzőtáborozik öt napig a Szpari, szerdán pedig a Kisvárda, szombaton a Kassa ellen játszik felkészülési mérkőzést. A tervek szerint ezt követően újabb öt napos edzőtábor vár a keretre – számolt be a klub honlapja.

Vasárnap lejátszotta első felkészülési mérkőzését a csapat, mely a Nyírbátort fogadta az örökösföldi pályán.

Több mint négyszáz néző volt kíváncsi a Nyíregyháza első edzőmérkőzésére, és az új játékosokra. Voltak bőven, mivel a keretben több saját nevelésű fiatal is helyet kapott. Mátyus János vezetőedző alaposan meghajtotta a héten a labdarúgókat.

– A felkészülés első teljes hetén vagyunk túl, napi két edzést tartottunk a játékosoknak. Fontos, hogy jó erőnlétben legyünk, és ugyanabban a rendszerben készülünk, mint az NB I-ben. Több fiatal labdarúgónak is lehetőséget adok ma, érdeklődve várom, mit nyújtanak majd. Többüknek ez lesz az első hivatalos meccse a Szpariban – mondta a mérkőzés előtt a vezetőedző.

– Szeretnénk a jövő hét elején véglegesíteni a keretet. Nemcsak az NB-III-ra, hanem részben a következő szezonokra is készülünk, ezért több tizenkilenc év alatti fiatalt is kipróbálunk – mondta Brekk János szakmai igazgató.

A Szpari kezdett jobban, és egymás után több nagy helyzetet is kidolgozott. A 12. percben Zofcák szabadrúgása után a kapufán csattant a labda, majd Rezes lövését hárította a kapus. A 25. percben aztán Rezes László lépett ki a jobb oldalon, és kapuba lőtt, vezetéshez juttatva a Nyíregyházát (1-0). Továbbra is a Szpari maradt támadásban, és Kapacina előtt adódott két nagy lehetőség is, majd egy szép összjáték végén a 43. percben ismét Rezes helyezett a kapuba (2-0).

A fordulás után a Szpari gólszerzője már pihenőt kapott, és több fiatal játékos is pályára lépett. Közülük Vámos Márk érkezett pontosan egy szöglet után, és vetődve a kapuba fejelt (3-0). Fölényben játszott a Nyíregyháza, Zoran Kosztics több alkalommal is ígéretesen ment el a jobb oldalon, de kimaradtak a helyzetek.

A Nyírbátor a második félidő hajrájában aztán váratlanul szépített, Pálvölgyi húzott el a jobb oldalon, és a kapuba lőtt (3-1). Szinte a középkezdés után azonnal megint gólt szerzett az ellenfél, ekkor egy kipattanó után Baglyos helyezett a kapuba (3-2). Amikor már mindenki elkönyvelte a végeredményt, a 90. percben egy szöglet után Soós fejelt a hálóba, beállítva ezzel a 3-3-as végeredményt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik