NB II

Sopronban is épül a stadion

Bár a klub körül adódtak gondok az elmúlt időszakban, a többi között a városi stadion is megújul.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Sopronban nagy lendülettel készül a városi stadion keleti oldali lelátójának lefedése, a centerpálya korszerűsítése. Az Ágfalvi úton műfüves pályával bővül a modernizált létesítmény – írja a Kisalföld.

Sopron annak idején megkapta „A nemzet sportvárosa” címet, és a város jelenlegi vezetése a készülő sportberuházásokkal is méltó szeretne lenni ehhez.

A közelmúltban adták át a megújult arénát, egy-két héten belül elkészül az Ágfalvi úti sporttelepen (volt Vasas-pálya) az új, nagyméretű műfüves pálya az utánpótláskorú gyerekek nagy örömére. A 132 millió forintos összköltségű munkálatok harminc százalékos önrészét, negyvenmillió forintot az önkormányzat biztosította. Külön öröm a sportolóknak, hogy önkormányzati támogatáson felül az SC Sopron vezetése TAO-támogatásból automata öntözőrendszerrel és a villanyvilágítás korszerűsítésével javítja a létesítmény színvonalát. A munkálatok augusztus vége felé elkészülnek és a fiatalok birtokba is vehetik.

A nagyberuházást a városi stadion centerpályájának rekonstrukciója, valamint a keleti oldali lelátójának lefedése jelenti, amely a kormány stadionrekonstrukciós programjának keretében valósul meg.

A centerpálya kialakításának teljes költsége mintegy százmillió forint. A főbb kivitelezési feladatok: élő füves pályaszerkezet kialakítása, automata öntözőrendszer kiépítése szórófejjel és mágnesszeleppel, vezérlőautomatával, vízelvezető rendszer kiépítése.

A munkálatok a terveknek megfelelően haladnak, jelenleg a földrétegek kialakítása történik, a talaj-előkészítés, termőréteg kialakítása után a gyepszőnyeg terítésével kerül végleges állapotba a centerpálya. A munkák befejezése szeptember elejére várható.

A leglátványosabb fejlesztés a stadion keleti lelátójának lefedése, a teljes költsége 386 millió forint. A kivitelezés a terveknek megfelelően halad, és ha nem történik váratlan fordulat, akkor ez év végére fedél kerül a kis ékszerdobozra.

A bontást követően a közműépítési munkák, valamint a cölöpalapozás már elkészült, látványos szakaszába most érkezik a munkafolyamat. Kezdődik a vasbeton és acélszerkezetű elemek beépítése, a homlokzat képzése, valamint a burkolási és az elektromos munkálatok kialakítása.

Sopron ezekkel a beruházásokkal jelentőset lép előre, és akkor még nem szóltunk a kuruc-dombi Halász Miklós Sporttelepről az új tornacsarnokkal és a műfüves kispályával, amelyeket a közeljövőben avatnak fel, valamint a soproniak egyik nagy álmáról, az ötvenméteres Dr. Csik Ferenc Uszodáról, amely valóra válhat.

Olvasói sztorik