NB I

„Összeházasodik” a Haladás és a Sopron?

A zöld-fehérek fiókcsapata lehet az anyagi gondokkal küzdő NB II-es együttes.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

FRISS:

A klub szerdai közleményéből kiderül, hogy a városi önkormányzat támogatásának köszönhetően biztossá vált: a következő szezonban is az NB II-ben szerepel az SVSE csapata. A közgyűlés döntése értelmében a város az induláshoz szükséges alaptőkét biztosítja, a költségvetés további részét az MLSZ által fizetett jogdíjakból, valamint szponzori támogatásokból fedezi a klub.

Sopron város közgyűlése szerdán rendkívüli ülést tartott, amelyen a képviselők 43 millió forintos támogatást szavaztak meg Soproni Vasutas Futball Kft-nek. A csapatánál továbbra is Supka Attila látja el a szakmai igazgatói tisztséget. További részletek ide kattintvaolvashatók!

Korábban írtuk:

Komoly anyagi gondokkal küzdve, jóformán játékosok nélkül várja az NB II-es rajtot a Sopron együttese. A Rangadó.hu-n is többször írtunk ezekről a problémákról, a klub még a Király Kupán való részvételt is lemondta. Többen tudni vélték, hogy az NB II-es indulástól is visszalépnek, és a helyükre az MLSZ a Nyíregyházát kéri fel, ezt később azonban cáfolták az érintettek.

A Rangadó.hu most biztos forrásból úgy értesült, hogy a soproni klub vezetői a Swietelsky-hez fordultak segítségért. A tárgyalások során felvetődött, hogy a Sopron, mint a Szombathelyi Haladás „testvércsapata” vágna neki a bajnokságnak.

Mint ismert, a Swietelsky a Haladás főszponzora, a cég nyomására adta el az önkormányzat a többségi tulajdonát az Illés-Halmai-Kóbor trió nevével fémjelzett Halmill Kft.-nek is.

Ha a megállapodás létrejön, akkor a Haladás mégsem indít NB III-as csapatot. Az NB III-as együttest egyébként Jagodics Zoltánra akarták bízni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik