NB II

Az önkormányzat segíti ki a Soproni VSE-t

A közgyűlés szerdán 43 millió forintos támogatást szavazott meg a focicsapatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A klub szerdai közleményéből kiderült, hogy a városi önkormányzat támogatásának köszönhetően biztossá vált: a következő szezonban is az NB II-ben szerepel az SVSE csapata. A közgyűlés döntése értelmében a város az induláshoz szükséges alaptőkét biztosítja, a költségvetés további részét az MLSZ által fizetett jogdíjakból, valamint szponzori támogatásokból fedezi a klub.

A tavalyi szezonban az előkelő ötödik helyen végzett a soproni csapat. A sportfinanszírozási rendszer változásával egyidejűleg az állami cégek sporttámogatási lehetőségei megváltoztak. Az SVSE tulajdonosa, névadója, korábbi főszponzora a GYSEV Zrt. sem tudja támogatni a korábbi módon a csapatot. Az új rendszerre történő zökkenőmentes átállás és a bajnokságban történő töretlen részvétel érdekében szükség van 43 millió forint önkormányzati támogatásra.

Sopron város közgyűlése szerdán rendkívüli ülést tartott, amelyen a képviselők 43 millió forintos támogatást szavaztak meg Soproni Vasutas Futball Kft-nek. Ezáltal az NB II 2015–2016-os szezonjára érvényes licenccel rendelkező gazdasági társaság megfelelő önrésszel rendelkezik ahhoz, hogy az MLSZ által biztosított, közvetítési jogdíjakból befolyó támogatást megkaphassa. Így biztossá vált, hogy az SVSE labdarúgócsapata a következő szezonban is tudja vállalni az NB II-es szereplést.

„Folyamatosan kerestük a megoldást annak érdekében, hogy a minőségi labdarúgást továbbra is élvezni tudja városunkban a lelkes soproni közönség. Nagy öröm számunkra, hogy ezzel a példás összefogással továbbra is megteremthetjük az anyagi feltételeket patinás klubunk NB II-es szerepléshez” – mondta Skála János, az SVSE elnöke és a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatója.

Az SVSE NB II-es csapatánál továbbra is Supka Attila látja el a szakmai igazgatói tisztséget.

Olvasói sztorik