NB I

Alakul a nyugati partnerség

Stratégiai, sportszakmai együttműködést készít elő a Szombathelyi Haladás és a Soproni VSE.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ahogy a Rangadó.hu a múlt héten elsőként megírta: a Szombathelyi Swietelsky-Haladás kezdeményezte a kapcsolatfelvételt az NB II ötödik helyen végző soproni klub vezetőivel.

Az SVSE-től származó legfrissebb híradás szerint egyre közelebb kerültek a felek a megállapodáshoz a hétfő esti, soproni megbeszélésen. Egyetértettek abban, hogy cél olyan középtávú stratégiai, sportszakmai együttműködés kialakítása, amely egyrészről biztosítja Sopron számára a minőségi, helyi futballt, más részről új lehetőséget nyit mindkét klub utánpótlásképzésében is.

Az előzetes tervek szerint az együttműködés keretében a soproni csapatban a helyi fiatalok mellett tehetséges szombathelyi futballisták is lehetőséget kapnak a bajnokságban történő eredményes szereplés érdekében. Emellett az együttműködés olyan építkező, szakmai munka alapjait is megteremti, amely később kedvező szponzori lehetőségeket nyújthat a soproni csapatnak.

Mint ismert, az SVSE tavaly az ötödik helyen végzett az NB II-ben. Mivel a sportfinanszírozási rendszer az utóbbi időszakban átalakult, a csapat indulási jogának fenntartásához szükség volt önkormányzati segítségre. Sopron város közgyűlése a múlt héten szavazott meg 43 millió forintos támogatást a csapatnak. Így a futball klub már rendelkezik az induláshoz szükséges önrésszel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik