NB II

Kidőltek a pécsi csontvázak

A PMFC helyzete még mindig nem megoldott; a Kaposvár a megye II-ből kezdhet új életet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hiába vártuk az NB III-as csoportbeosztást, nem lett belőle semmi, az MLSZ egyelőre mégsem készítette el. Nyilván nem véletlenül, valószínűleg elég nagy a zűrzavar: a PMFC sorsa sem tisztázott, a város és Matyi Dezső tulajdonos között nem köttetett meg az üzlet – eléggé aggasztó a helyzet.

A bama.hu információi szerint komoly problémával szembesült a vásárló, vagyis a város: amikor ugyanis az elmúlt napokban átvilágították a cégeket, kidőltek a szekrényből a csontvázak. Kiderült, hogy jelentős tartozásai vannak a csapatot működtető PMFC Sport Kft-nek, ami azt jelenti, hogy kár érte pénzt kiadni, hiszen a mínuszt nem vállalhatja magára az önkormányzat.

Márpedig ha nem veszi meg a gazdasági társaságot a város, akkor nincs NB III-as licenc, vagyis nincs harmadosztályú indulás. Hacsak nem szerez egyet – de már alig van idő. A hírek szerint néhány héttel ezelőtt felvetődött, hogy például a Diósd indulási jogát meg lehetne venni (nagyjából harmincmillióból meg is lehetett volna oldani), de ez a hajó mostanra elúszott. Maradt a kozármislenyi megoldás…

Elég nagy tehát a zűrzavar a PMFC körül, az idő pedig rohan. Augusztus elején már meccseket kellene játszani, és most, július közepéhez közeledve gyakorlatilag még indulási jog és csapat sincs…

Kaposváron is a nulláról kezdik?

Bár hivatalosan még senki nem erősítette meg, a hírek szerint nagyon úgy fest, hogy a megyei bajnokságban szerepelhet majd a következő szezonban a szebb napokat látott Kaposvári Rákóczi. A baranyai portál információi szerint a megyei első osztályban kezdhet majd új életet az együttes a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia jogán, de helyi források szerint talán ennél is lejjebbről, a megye kettőből kell indulni. A csapatot eddig működtető Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. óriási adósságot halmozott fel, várhatóan csődbe fog menni.

Olvasói sztorik