NB I

Nem vállalja a KTE az NB III-at

Anyagilag a harmadosztály sem fér bele a licenchiány miatt kizárt kecskemétieknek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, a KTE is azon csapatok közé tartozik, amelyek nem kapták meg az NB I-es licencet. A Kecskeméti TE Labdarúgó Kft. a klub hivatalos oldalán közleményt adott ki, amelyben egyértelműsíti, hogy az együttes az NB III-at sem vállalja.

„Az elmúlt évek vidéki sikercsapata, a Kecskeméti TE nem kapta meg az első- és másodosztályú induláshoz szükséges licencet, így csak az NB III-ban történő indulás lehetősége maradt számunkra. A pályán elért sikereket folyamatosan csökkenő költségvetés mellett tudtuk elérni, de ez is kevésnek bizonyult, nem tudtuk maradéktalanul teljesíteni a klublicenc kritériumait. Az eljárás során leadott üzleti tervünkben vállalt kötelezettségek, együttesen megfelelő fedezetet nyújtottak a szükséges tőkerendezéshez, de ez sem volt elegendő. Hét év első osztályú szereplés után, élvonalbeli foci nélkül maradt Kecskemét.

A jövővel kapcsolatban nem szerettünk volna feltételezésekbe bocsátkozni, ezért igyekeztünk minden lehetőséget mérlegelni, és ezt követően tájékoztatni a labdarúgást kedvelő szurkolóinkat. Minden tekintetben óriási a különbség az első és a harmadik osztály között, így be kellett látnunk, hogy meghatározó játékosainkat nem tudjuk megtartani, a jövőben elsősorban az U21-es csapat játékosaira számíthatunk. Nyilvánvalóvá vált, hogy pénzügyileg az NB III-as szereplés olyan terhekkel jár, amelyeket a Kecskeméti TE Labdarúgó Kft. az elmúlt időszak kötelezettségei mellett, a jelenlegi helyzetben nem tud felvállalni. Ebben az osztályban gyakorlatilag közvetítési és reklámjogokból származó bevételre nem számíthatunk, és lássuk be, a szponzorok számára sem vonzó a harmadik vonal.

Az utánpótlás versenyeztetése már évek óta a Kecskeméti LC KTE Sportiskola keretein belül folyik. A többéves munkával felépített akadémiai képzés, megfelelő alapot jelent a felnőtt foci számára. Az utánpótlás csapatok mellett a klub megyei első osztályú csapata az előző bajnokságban az ötödik helyezést érte el, amely csapat az U21-es játékosokkal kiegészülve, jó eséllyel pályázhat a magasabb osztályba lépésre. A klubon belül végzett szakmai munka megfelelő biztosítékot teremt a tehetségek számára, akik előtt lehetőség nyílik a labdarúgás ismételt felvirágoztatására, a magasabb osztályban történő szereplés kivívására. Ezen kezdeményezés egybeesik az önkormányzat elképzeléseivel, így a KLC KTE SI számíthat a város támogatására.”

Olvasói sztorik