NB I

Nem vállalja a KTE az NB III-at

Rangadó
Rangadó

2015. 07. 08. 15:59

Anyagilag a harmadosztály sem fér bele a licenchiány miatt kizárt kecskemétieknek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, a KTE is azon csapatok közé tartozik, amelyek nem kapták meg az NB I-es licencet. A Kecskeméti TE Labdarúgó Kft. a klub hivatalos oldalán közleményt adott ki, amelyben egyértelműsíti, hogy az együttes az NB III-at sem vállalja.

„Az elmúlt évek vidéki sikercsapata, a Kecskeméti TE nem kapta meg az első- és másodosztályú induláshoz szükséges licencet, így csak az NB III-ban történő indulás lehetősége maradt számunkra. A pályán elért sikereket folyamatosan csökkenő költségvetés mellett tudtuk elérni, de ez is kevésnek bizonyult, nem tudtuk maradéktalanul teljesíteni a klublicenc kritériumait. Az eljárás során leadott üzleti tervünkben vállalt kötelezettségek, együttesen megfelelő fedezetet nyújtottak a szükséges tőkerendezéshez, de ez sem volt elegendő. Hét év első osztályú szereplés után, élvonalbeli foci nélkül maradt Kecskemét.

A jövővel kapcsolatban nem szerettünk volna feltételezésekbe bocsátkozni, ezért igyekeztünk minden lehetőséget mérlegelni, és ezt követően tájékoztatni a labdarúgást kedvelő szurkolóinkat. Minden tekintetben óriási a különbség az első és a harmadik osztály között, így be kellett látnunk, hogy meghatározó játékosainkat nem tudjuk megtartani, a jövőben elsősorban az U21-es csapat játékosaira számíthatunk. Nyilvánvalóvá vált, hogy pénzügyileg az NB III-as szereplés olyan terhekkel jár, amelyeket a Kecskeméti TE Labdarúgó Kft. az elmúlt időszak kötelezettségei mellett, a jelenlegi helyzetben nem tud felvállalni. Ebben az osztályban gyakorlatilag közvetítési és reklámjogokból származó bevételre nem számíthatunk, és lássuk be, a szponzorok számára sem vonzó a harmadik vonal.

Az utánpótlás versenyeztetése már évek óta a Kecskeméti LC KTE Sportiskola keretein belül folyik. A többéves munkával felépített akadémiai képzés, megfelelő alapot jelent a felnőtt foci számára. Az utánpótlás csapatok mellett a klub megyei első osztályú csapata az előző bajnokságban az ötödik helyezést érte el, amely csapat az U21-es játékosokkal kiegészülve, jó eséllyel pályázhat a magasabb osztályba lépésre. A klubon belül végzett szakmai munka megfelelő biztosítékot teremt a tehetségek számára, akik előtt lehetőség nyílik a labdarúgás ismételt felvirágoztatására, a magasabb osztályban történő szereplés kivívására. Ezen kezdeményezés egybeesik az önkormányzat elképzeléseivel, így a KLC KTE SI számíthat a város támogatására.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Two fans of the Paris' football team Paris Saint-Germain, show three tickets they bought on March 18, 2013 in Paris, to attend the Champions League quarter final match between PSG and FC Barcelone, on April 2, in Paris. Above is a ticket for a PSG-Valenciennes Ligue 1 match.  AFP PHOTO MARTIN BUREAU / AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.