NB I

Nyolc hónapig nem igazolhat a KTE

Döntött a fegyelmi bizottság; a kecskemétiek tartoznak egy korábbi légiósuknak, ezért kerülhetnek bajba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden ülésezett az MLSZ fegyelmi bizottsága, és a Kecskeméti TE szempontjából vészjósló döntést hoztak. A klub az N’Diaye nevű szenegáli játékos felé fennálló tartozása miatt került bajba – írja a kesport.hu.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága július 7-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

Barátságos mérkőzések (NB I)

A Haladást nemzetközi mérkőzés rendezésével kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

Szilágyi Péter (Békéscsaba), mert a labda megszerzéséért folytatott küzdelemben könyökkel arcon ütötte ellenfelét aki sérülést szenvedett, le kellett cserélni 4, Balog Zsolt (Békéscsaba) 1, Czingráber Máté (Haladás) 1, Drazen Okuka (Diósgyőr), mert amikor a labda nem volt játékban a vele szemben szabálytalankodó ellenfelét megütötte, 4 soron következő hivatalos barátságos, felkészülési mérkőzésen való részvételtől eltiltja.

Szuperkupa

Nalepa Michal (FTC) 1 soron következő Szuperkupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Videoton–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton az ellenfél egyik vezetőjének szidalmazásáért, valamint pirotechnikai eszközök (hanggránát) beviteléért és használatáért 100 ezer forint, az FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

NB III

A PMFC ellen Pölöskey Péter és Vukasin Polekszics labdarúgók átigazolási díjának meg nem fizetésével kapcsolatban indított eljárást – mivel a fegyelmi vétség elkövetését nem lehetett megállapítani – megszüntette.

Mátyus János vezetőedző (Nyíregyháza) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő hivatalos barátságos, felkészülési mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Kecskemét ellen Kovács Dániel labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt indított eljárást – mivel a fegyelmi vétség elkövetését nem lehetett megállapítani – megszüntette.

A Kecskemétet Bara Mamadou Lamine N’Diaye labdarúgóval szembeni szerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítése miatt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. Továbbá amennyiben a sportszervezet a határozat jogerőre emelkedéséig az eljárásban szereplő összegű munkabér tartozását a labdarúgó részére nem teljesíti, a határozat jogerőre emelkedésének napjától az igazolási és átigazolási jogból 8 hónapra kizárja.

A Lombard Pápa ellen Mehmet Kalender labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt indított eljárást – mivel a fegyelmi vétség elkövetését nem lehetett megállapítani – megszüntette.

Strandlabdarúgás

Hajlinger Balázs (Bodon FC), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Gáspár Szabolcs (Nagymaros) 1, Forgács Dániel (Bodon FC) 1 soron következő strandlabdarúgó bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Erhardt Szilárd technikai vezető (Junior Sport), mert a lelátóról dühében mindkét papucsát bedobta a játéktérre, július 7-től kezdődően a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 hétre szóló eltiltást kapott.

Olvasói sztorik