NB II

A város marad a Spartacus mellett

A közgyűlésnek döntenie kell a további támogatásról, de úgy tűnik, nem hátrálnak ki a klub mögül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Több érdekes napirendi pont vár csütörtökön a nyíregyházi közgyűlés tagjaira, akik a többi között a licenchiány miatt az élvonalból kizárt labdarúgócsapat szponzorációjáról is döntenek. A közgyűlés frakcióvezetőit a szon.hu kérdezte.

Adorján Gusztáv (Fidesz)

– A Szpari körül kialakult helyzet nehéz döntés elé állítja a közgyűlést, hiszen mint ahogyan az a szponzori szerződésből is kiderül, a város mindvégig azzal számolt, hogy a csapat az első osztályban szerepel majd a következő években. A lezárult évadban a vállalt teljesítményt hozta a csapat, eltérés csak a nézőszámok tekintetében volt. Frakciónk úgy látja, meg kell találnunk annak a módját, hogy a következő években a csapat ismét visszakerülhessen az első osztályba, azonban az is egyértelmű, hogy más alapokra kell helyezni a jövőben klub városi támogatását.

Nagy László (MSZP)

– Az MLSZ diktatórikus döntése gyökeresen átírta az önkormányzat és a Nyíregyháza Spartacus között megkötött megállapodást. A jelenlegi szerződés módosítása indokolt, tudtuk, hogy a nézőszám lényegesen el fog maradni a szerződésben vállaltaktól. Az elmúlt bajnoki év lezárása, a végszámlák elszámolása mellett kérdés, hogy mi lesz a viszonya az önkormányzatnak a következő években a futballhoz, mi lesz a stadionfejlesztéssel, az utánpótlással. Ezekről semmit sem tudunk, így a jövő egyelőre homályos.

Béres Csaba (Jobbik)

– A Nyíregyháza Spartacus szponzori szerződésének módosítását támogatjuk, hiszen mint tudjuk, a Magyar Labdarúgó Szövetség igazságtalan és jogtalan hozzáállása miatt most a klubnak minden segítség jól jön. A csapatot a lehetőségekhez mérten támogatni kell annak érdekében, hogy minél hamarabb ismét a legjobbak között szerepelhessen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik