NB II

Áldozatai lesznek a 0-4-nek?

Ezen a héten elküldhetnek néhány kölcsönjátékost; egyelőre nem téma a harmadik helyes feljutás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu értesülése szerint az MLSZ vezetősége komoly foglalkozik az NB I létszámcsökkentésének gondolatával. Az már szinte biztos, hogy a Győr nem kap élvonalbeli licencet, és a Kecskemét, valamint a Lombard FC helyzete is erősen kétséges, és ne feledjük, hogy jövő héten, május 8-án elvileg lejár a póthatáridő. Ha a pápaiak kiesőhelyen zárnának, az ETO és a KTE pedig nem kapna rajtengedélyt, a szövetség illetékesei minden bizonnyal eltekintenének a mezőny feltöltésétől, tehát négy búcsúzó lenne (a 15. és a 16. helyezett, valamint a Győr és a Kecskemét), és két feljutó (a másodosztály első és második helyezettje), így az NB I létszáma 14 csapatosra csökkenne.

Információnk szerint Békéscsabán és Mezőkövesden erősen lobbiznak ez ellen, hiszen ők is nagyon szeretnének első osztályúak lenni, de nem biztos, hogy ezt a pályán ki tudják harcolni. A Vasas és a Gyirmót magabiztosan menetel az NB II-ben, ám egyikük előnye sem behozhatatlan, ám a viharsarki és a borsodi elöljárók igyekeznek a pályán kívül is biztosítani a szép jövőt csapataik számára.

Ilyen szempontból is nagyon rosszkor jött a Mezőkövesd szombati, zalaegerszegi 4-0-s veresége, amely a két együttes aktuális pozícióját tekintve nagy meglepetés volt. A közelmúltban érkezett vezetőedző, Lucsánszky Tamás korábban három osztályban (Budapest I., NB III, NB II) is volt bajnok, most viszont gyaníthatóan a második hellyel is nagyon boldog lenne. A Rangadó.hu érdeklődésére kijelentette, hogy a licencpletykák ellenére a harmadik helyes feljutás lehetősége egyelőre nem téma a klubnál.

– Minek tudható be a zalaegerszegi négygólos vereségük?
– Leginkább a második félidőben mutatott koncentrálatlan játékunknak. Buta hibákat vétettünk fegyelmi és taktikai szinten is – kezdte Lucsánszky Tamás.

– A célokat és a kilátásokat mennyire módosította ez az eredmény?
– Ahogy mondani szoktam: igyekszem mindig kitárni az ablakot, most viszont egy kicsit lecsúszott a redőny. De még nincs vége a bajnokságnak!

– A mendemondák szerint akár a harmadik hely is feljutást érhet az NB II-ben. Foglalkoztatják önöket ezek a hírek?
– Semmilyen szinten nem foglalkoztunk ezekkel, annál is inkább, hiszen még nem tartunk ott, tehát nem álltunk a harmadik helyen, amikor ez egyáltalán szóba került.

– Ebben a tavaszi időszakban már el kell kezdeni kialakítani a következő szezon játékoskeretét. Mezőkövesden zajlik már ez a folyamat?
– Ezt nem lehet halasztgatni, le kell ülni, és meg kell beszélni, akárhogy is alakul a csapat sorsa. Azt gondolom, nagy különbség nincs, hogy az NB I-es bennmaradásra rakunk össze egy keretet, vagy az NB II-ből való feljutást célozzuk meg. Egy a lényeg: ezt a munkát el kell kezdeni.

– Ön marad a vezetőedző?
– Igen, egyelőre úgy néz ki. A szerződésemben szerepelnek kritériumok erre vonatkozóan, és nagyon remélem, hogy a minimumot, amit célként magam elé kitűztem, azt tartani fogjuk. De én még mindig bizakodó vagyok azzal kapcsolatban, hogy elérjük azt a helyezést, amivel lehetőségünk lesz feljebb lépni.

– Sok a kölcsönjátékos a kövesdi keretben. Ennek van jelentősége ön szerint, illetve várható, hogy csökken a számuk?
– Nagyon fontosnak tartom az öltözői kohéziót, és kötődést ahhoz, hogy jó munkát lehessen végezni. Nem csak az én feladatom meghatározni a játékospolitikát, de én továbbra is azt mondom, hogy az öltöző kohéziós ereje, a klubhoz való kötődés és a klubfelépítés szempontjából ezt csökkenteni kell.

– Helytálló a Rangadó.hu információja, miszerint a zalaegerszegi vereség miatt már ezen a héten lehetnek távozók a kölcsönjátékosok közül?
– Egyelőre nem mondanék erről semmit, mert még csak egy informális megbeszélés volt ezzel kapcsolatban, úgyhogy ezzel nem foglalkoznék. Azt gondolom, hogy a szezon végéig ezzel a kerettel kell együttműködni, kivételt képeznek a fegyelmi vétségek. Egyébként én azt vallom, hogy egy labdarúgócsapatnál kétszer lehet változtatnia, és mindkettő egy átigazolási időszak: a téli és a nyári. Az összes többi esetben csak akkor, ha nagyon komoly fegyelmi vétséget követ el valaki. De ez csak az én véleményem.

– Nem titok önnel kapcsolatban, hogy nem számít megélhetési edzőnek, hiszen van egy építési vállalkozása. Arra mennyi ideje jut, amikor edzőként dolgozik?
– Nem keverném össze a kettőt, soha nem is tettem. Tartom magamat annyira komoly embernek, hogy csak százszázalékos odaadással tudom végezni a munkámat akár az egyik, akár a másik területem. Egyébként családi vállalkozásról van szó, tehát nem csak engem érint. Amikor labdarúgással foglalkozom, akkor ennek megfelelően tevékenykedem, nem szeretem összekeverni a kettőt, és nem szeretem, ha összemossák

– De a nagyon erős holland szakmai kapcsolatának a futballhoz van köze, ugye?
– Elég sok holland szakanyaghoz jutok hozzá egy edzőbarátom által. Nagy segítség, hogy folyamatosan kapom ezeket. Biztos vagyok benne, hogy ez hozzásegít olyan dolgokhoz, amelyekről másként nem értesülnék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Rangado.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.