NB II

Churchilltől idézett egy NB II-es edző

A házigazda Soroksár 1-1-et játszott a Mezőkövesddel a másodosztály 23. fordulójának nyitómeccsén.
NB II, 23. forduló
Soroksár SC – Mezőkövesd-Zsóry 1-1 (1-0)
Haraszti út, 300 néző. Játékvezető: Németh Á.
Soroksár: Holczer – Simita (Szenes, 61.), Pandur, Farkas A., Gohér – Lannert (Balaskó Cs., 76.), Huszák T. – Vass Zs., Pál A., Sándor I. (Hodgyai, 81.) – Lovrencsics B. Edző: Lisztes Krisztián
Mezőkövesd: Kunsági – Hegedűs Cs., Nánási, Szeles, Sváb – Nyilas (Tajthy, 76.), Takács P. – Medgyes (Máté, 82.), Kulcsár K. (Molnár G., 70.), Balajti – Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás
Gólszerzők: Sándor I. (23.), illetve Bajzát (73.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kiesés ellen küzdő újonc Soroksár a feljutásra pályázó Mezőkövesdet fogadta a másodosztály 23. fordulójának péntek délutáni nyitómeccsén.

A nyolcadik percben addig szerencsétlenkedtek saját tizenhatosukon belül a vendégek, amíg Simita Gergő lövéshez jutott, Kunsági Rolandnak nagyot kellett védenie. Két perccel később egy remek soroksári beadás után a nagy ziccerbe kerülő Pál András lábáról magasan a kapu fölé pattant a labda. A 13. percben Kulcsár Kornél lövését Holczer Ádám védte. A 23. percben egy szöglet után Sándor István lőtt a hálóba (1-0). Érdekesség, hogy a dél-pestiek tapasztalt játékosa, illetve Lucsánszky Tamás, a vendégek új vezetőedzője egy évvel ezelőtt Nyíregyházán még közös célokért dolgozott.

A túloldalon Balajti Ádám közeli lövését Holczer kiütötte, majd a 38. percben Huszák Tamás távoli kísérlete elpattogott a kapufa mellett, pedig ragyogóan vette észre, hogy Kunsági méterekkel a gólvonal előtt áll. Megérdemelten vezetett 45 perc után a fővárosi együttes, mert a mezőnyben és a kapu előtt is jobban teljesített. A pályán egyáltalán nem látszott a tabellán meglévő komoly különbség a két csapat között.

A szünet után Bajzát Péter kapott ragyogó indítást, de a lesen álló Takács Péter fejjel belecsúsztatott a labdába, ezért a játékvezető – jogosan – közbefújt. Ezután Holczer a kapujából messze kifutva tisztázott Bajzát elől, Medgyes pedig az üres kapu mellé lőtt. Az 55. percben Bajzát Péter lőtt a keresztléc fölé, aztán a másik oldalon is veszély alakult ki, de Sándor István távoli kísérlete a kapufa mellé szállt.

Labdabirtoklásban jobbak voltak a borsodiak, és a 73. percben ez gólt eredményezett, mert Molnár Gábor pontos átadását Bajzát Péter ellentmondást nem tűrően bombázta a hálóba (1-1). Hat perccel később Molnár távoli lövését Holczer kiütötte. A 83. percben Bajzát közeli kísérletét a kapus ezúttal lábbal védte. Öt perccel később Gohér Gergő távoli szabadrúgását Kunsági vetődve ütötte szögletre.

A hajrában is rohamozott a győztes gól megszerzéséért a Mezőkövesd, de nem járt sikerrel, úgyhogy az egyik csapatnak sem jó döntetlen tipikus esetére láttunk újabb példát. A Soroksár immár kilenc mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, az MTK játékos-megfigyelője elemezte:

Nagyon kíváncsi voltam a hasonló helyzetben lévő csapatok mérkőzésére – természetesen ellenkező előjellel mondanám a hasonló helyzetet. Abban hasonlítanak, hogy mindkét klubnál edzőváltás volt tavasszal, és tavasszal mindkét csapat gyengén szerepel. Abban különböznek, hogy a Soroksár a kiesés ellen harcol, a Mezőkövesd viszont még mindig esélyes arra, hogy utolérje az előtte lévőket. Ez adta meg számomra a meccs alaphangját.

Maga a találkozó csalódás volt, mert egyik csapatnál sem láttam a minden áron való játékot. Szerkezeti problémák is adódtak, annak ellenére, hogy a vendégek döntő labdabirtoklási fölényben voltak, viszont az elmozgások nagyon rosszul végződtek mindkét oldalon, így nem alakult ki folyamatos játék. A soroksári csapat lassú és hosszú volt, annak ellenére is igaz ez, hogy megszerezték a vezetést. Alapjaiban viszont érződött a játéktudásbeli különbség a két együttes között, de a borsodiak ezt nem tudták érvényesíteni.

Néhány kövesdi játékos szerintem nem a helyén játszott, véleményem szerint Nyilas Elek hátsójátéka abszolút nincs hasznára a csapatnak, korábban éppen Soroksáron remekül játszotta a szélről befelé mozgót, most a dinamikáját sem vettem észre. A kaputól távol való helyezkedése nem jelentett semmi veszélyt. Kulcsár Kornél pontatlan játéka is szembetűnő volt, három szögletből hármat rosszul rúgott, a szabadrúgását pedig a sorfalba lőtte. Balajti Ádám a szélen volt, ahol nem tudott veszélyes lenni.

Az egész mérkőzés gyenge színvonalú volt, ezzel a játékkal a Soroksár szerintem nagyon nehéz helyzetbe került, a Mezőkövesd pedig nagyon nehezen tudja utolérni az előtte lévőket, ahhoz nagyfokú javulásra igaz, de ez a dél-pestiekre is vonatkozik. Összességében nagyon gyenge színvonalú mérkőzést láttam, sok hibával, ideges játékosokkal, abszolút nem tetszett.

Edzői értékelések

Lisztes Krisztián, Soroksár: – Szerettük volna megőrizni az előnyünket, de sajnos nem sikerült, de nem csak azért, mert visszahúzódtunk, hanem a Mezőkövesdnek sikerült érvényesítenie az akaratát a második félidőben. Egyre hátrébb húzódtunk, és kevesebb erőnk maradt előrefelé. Számítottunk rá, hogy a Mezőkövesd picivel jobb csapat talán, és egyénileg jobb játékosokból áll, de úgy gondolom, csapatszinten majdnem a maximumot hoztuk ki magunkból. Természetesen még furcsa vezetőedzőnek lenni, de próbálok a srácoknak most innen kívülről segíteni.

Lucsánszky Tamás, Mezőkövesd: – Kevésbé értékes ez az egy pont, ráadásul a helyzetek alapján megnyerhettük volna a mérkőzést, a második félidőben egyértelműen. Churchill után szabadon: aki nem akar akkor, amikor tud, az nem tud akkor, amikor akar… Sajnos az első félidőt átaludtuk, ez nagyon fájdalmas nekem. Nem gondolom, hogy későn cseréltem, mert addig is megvoltak a helyzeteink. Majdnem végig két csatárral játszottunk, főleg az első csere után, hol mélységben, hol egymás mellett. Két-három olyan lehetőségünk volt, amiből gólt szerezhettünk volna. Ennél többet nem tudtunk volna kihozni belőle, csak ha berúgjuk a helyzeteinket.

A 23. forduló további programja

Április 11. szombat

16.30: BFC Siófok – Kaposvári Rákóczi FC

16.30: Békéscsaba 1912 Előre – FC Ajka

16.30: Szigetszentmiklósi TK-Erima – Vasas FC

16.30: Szeged 2011-Grosics Akadémia – Gyirmót FC

16.30: Ceglédi VSE – Soproni VSE-GYSEV

17 óra: Szolnoki MÁV FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

18 óra: Zalaegerszegi TE FC – Aqvital FC Csákvár

Olvasói sztorik