NB II

Továbbra sem kételkednek a feljutásban

A Mezőkövesd támadója, Máté János reméli, hogy nem ellenük indulnak be Lisztes Krisztián edzői sikerei.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az NB II előző fordulójában a Mezőkövesd 2-0-ra legyőzte a Szeged-Grosics csapatát. Fontos győzelem volt ez a borsodiak számára, hiszen egy kisebb hullámvölgyben voltak, három mérkőzésen csak egy pontot sikerült gyűjteniük. A vezetőedzői poszton is változás történt, Tóth László maradt a klub alkalmazásában, de a csapat irányítását Lucsánszky Tamás vette át. A Mezőkövesd a múlt hétvégi sikerével, és a Gyirmót, Békéscsaba duó botlásával újra látótávolságon belülre került, ami a feljutásért folytatott harcot illeti. A 23. fordulóban, péntek délután a szintén edzőváltáson átesett Soroksár otthonába látogatnak.

A Rangadó.hu megkeresésére Máté János előbb értékelte a Szeged elleni mérkőzést, majd elmondta, hogy Lucsánszky Tamás érkezésével új impulzust kapott a csapat.

– Jól megszervezett csapat érkezett hozzánk, így különösen értékesnek tartom az otthon tartott három pontot – kezdte Máté János.

– Önbizalom szempontjából mennyire volt fontos ez a siker, hiszen visszatértek a győztes ösvényre?
– Természetesen fontos volt, hiszen ez egy olyan alapot biztosít, amire a későbbiekben építkezhetünk.

– Mi nem működött az előző fordulókban?
– Minden csapatnak vannak jobb és rosszabb periódusai. Hullámvölgybe kerültünk és az utolsó tíz percekben sok pontot hullajtottunk el, ami a céljaink elérésének érdekében nem történhet meg többször. Úgy hiszem, ez már a múlté, és most egy pozitív hullám következik.

– Ismét látótávolságon belülre került a feljutás. Hogy érzi, sikerülhet?
– Egy másodpercig nem kételkedtem benne, hogy sikerülhet. Csak magunkkal foglalkozunk, és megpróbáljuk kiadni a maximumot minden meccsen. Ha csapatszinten ez megvalósul hétről-hétre, akkor biztos vagyok benne, hogy megszerezzük a feljutási pozíciók valamelyikét.

– Jót tett Lucsánszky Tamás érkezése a csapatnak? Milyenek az első benyomásai az új vezetőedzőről?
– Új impulzust kapott a csapat, ambiciózus szakember, akivel megegyeznek a céljaink. Ahány edző annyiféle módszer. Lucsánszky Tamás nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a csapat védekezése még szervezettebb legyen.

– A Soroksárnál is új vezetőedző van Lisztes Krisztián személyében. Milyen mérkőzésre számítanak ellenük?
– Lisztes Krisztián nagyszerű játékosmúltra tekint vissza, kívánom neki, hogy hasonlóan sikeres edzői pályafutása legyen, csak még ne ellenünk kezdődjön el. Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a soroksári csapat a kiesési pozícióktól szeretne biztos távolságba kerülni, mi pedig a feljutásért harcolunk, ezért mindkét csapatnak szüksége lenne a három pontra. Ha szervezettek leszünk, és mindenki jól ellátja majd a feladatát, akkor szerintem megszerezzük a győzelmet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik