NB II

Lisztes csalódott, de előre tekint

A Soroksár új edzője úgy érezte magát, mintha az utolsó percben kihagyott volna egy tizenegyest, és miatta kap ki a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztályban újonc Soroksár az elmúlt héten edzőváltáson esett át, amit végül házon belül oldottak meg. Varga Attila távozása után a csapat rutinos játékosa, Lisztes Krisztián lett a vezetőedző, és már be is mutatkozott a hétvégén a Csákvár ellen. Feltételezhető, hogy nem ilyen premierre számított, hiszen a hazai pályán játszó dél-pestiek az első félidőben még 1-0-ra vezettek, de a vége 4-1-es vereség lett. A következő fordulóban, péntek este Sopronban javíthat a tizedik helyezett.

A Rangadó.hu érdeklődésére Lisztes Krisztián értékelte a Csákvár elleni bajnokit, és elmondta, hogy nagyon csalódott volt a mérkőzés után.

– Csalódás volt, hogy nem sikerült megnyernünk a mérkőzést. A videókat a második félidőről már megnéztük és elemeztük. Sajnos egyéni hibákból kaptuk a gólokat, ezeket minél előbb ki kell javítani. Már a következő mérkőzésre készülünk. Szeretném továbbépíteni a játékosokat, és nyilvánvalóan ők is saját magukat – mondta Lisztes Krisztián.

– Hogy érezte magát az edzői szerepben? Feltételezhetően nem ilyen bemutatkozásra számított…
– Valóban nem ilyen debütálásra számítottam a mérkőzés előtt. Az az igazság, hogy nagyon csalódott voltam. Úgy éreztem magam, mintha játékosként az utolsó percben kihagytam volna egy tizenegyest, és miattam nem nyert volna a csapat.

– Edzőként vagy játékosként könnyebb megélni a vereséget?
– Szerintem játékosként könnyebb. Az a legjobb szituáció, amikor az ember a pályán van, de ezt már én is és a csapat is elfogadta. Visszatérve a kérdésre, ha nem egy játékoson megy el a meccs, akkor a felelősség az egész csapaton szétoszlik, ezáltal sokkal könnyebb feldolgozni. Egy edzőnek sokkal nagyobb a felelőssége.

– Miben kell javulniuk a folytatásban?
– Amiket már említettem, az egyéni hibákat mindenféleképpen ki kell javítani, de azért pozitív dolgok is voltak a Csákvár elleni mérkőzésen, amire a későbbiekben lehet építeni.

– A következő fordulóban Sopronba látogatnak. Milyen mérkőzésre számít?
– Nem tudnám megmondani, de egy hangulatos, villanyfényes pénteki mérkőzés lesz, amire már elkezdtünk felkészülni.

– Mit szól a magyar válogatott görögök elleni, gól nélküli mérkőzéséhez?
– Szerintem ez egy teljesen reális eredmény. A görög játékosok egyénileg nagyon képzettek, ezért számomra teljesen érthetetlen, mit keresnek az utolsó helyen. Kis szerencsével nyerhettünk volna, de a fiúk maximálisan betartották a szövetségi kapitány utasításait, és fegyelmezetten játszottak. Tény, hogy nem volt egy látványos meccs, de én a találkozó előtt aláírtam volna ezt a végeredményt. Fontos, hogy sikerült a riválisainktól távolodni, és Finnországban sem lehetetlen nyerni.

Olvasói sztorik